0

А ктьорът Алек Болдуин заяви в телевизионно интервю, че кариерата му може би е приключила. Той говори задълбочено за заснемането на филма „Rust“ пред водещия от ABC Джордж Стефанопулос. 

Холивудската легенда посочи, че изпитва невероятна тъга и съжаление за стрелбата, която уби оператор на снимачна площадка в Ню Мексико, но не и вина.

„Някой е отговорен за случилото се и не мога да кажа кой е това, но това не съм аз. Честно казано, ако чувствах, че съм отговорен, може би щях да се самоубия”, сподели той.

Актьорът е на мнение, че най-важното е следователите да разберат кой е поставил куршума в пистолета, с който е стрелял по време на снимките. Той трябвало да е празен.

Болдуин твърди, че убитата операторка го е помолила да насочи пистолета към подмишницата й, преди да стреля. Той допълни, че му трябвало около час да осъзнае, че в пистолета е имало истински патрон. 

Актьорът описа операторката Халина Хъчинс като човек, който „е обичан от всички и те се възхищава от всички, които работят с нея“. Той сподели, че дава интервю, за да разсее погрешните схващания за стрелбата. 

Болдуин посочи, че се срещна  оръжейницата на филма Хана Гутиерес Рийд за тренировка с оръжие преди снимките и тя изглеждала способна и отговорна. Той поясни, че съкращаването на разходите за заснемането на лентата не е компрометирало безопасността. 

„Аз лично не забелязах никакви проблеми с безопасността или сигурността, докато бях там“, каза той.

Актьорът сподели още, че инцидентът го е опустошил емоционално. 

„Постоянно сънувам това. Не съм спал от седмици и наистина изпитвах физически затруднения”, пояси той.