0

Б ляскавата руса коса със сигурност е една от запазените марки на изключително талантливата Аня Тейлър-Джой, но сега тя е готова да се прости с нея за ролята си в новата лента на Джордж Милър, макар той самият да ѝ е забранил да го прави. По данни на списание "Variety" холивудската актриса ще участва в новата част на "Лудият Макс", която ще разкаже предисторията на събитията, показани във филма от 2015 г., съсредоточавайки се почти изцяло върху обичаната героиня Фюриоса.

Този път обаче тя няма да бъде изиграна от прелестната Чарлийз Терон, която видяхме до Том Харди в "Пътят на яростта", а от нейната колежка, спечелила награда "Златен глобус" в категория "Най-добра женска роля" за изпълнението си в сериала на Netflix - "Дамски гамбит". Неин партньор пред камера ще бъде Крис Хемсуърт, споделил преди време, че това е огромна чест за него, тъй като е израснал с оригиналната поредица, в която участва Мел Гибсън.

Изданието се свърза с дизайнерката Джени Бивиън, изготвяща костюмите за продукцията, за да разбере дали звездата действително ще обръсне главата си, но тя каза, че не е напълно сигурна, че ще го стори.

"Аня иска да го направи, това е на сто процента сигурно, но Джордж не ѝ позволява, всъщност дори ѝ забрани", споделя Бивиън, допълвайки, че в случая шансовете отрасналата в Буенос Айрес знаменитост да отреже дългите си кичури са 50 на 50. За справка, навремето Терон се подстрига късо за превъплъщението си в своя персонаж. Дали обаче заместницата ѝ ще постъпи по същия начин, предстои да разберем.

Снимките на заглавието, което се очаква да тръгне по големите екрани чак през 2024 г., ще се проведат в родината на Крис Хемсуърт, и по-точно Австралия. Актьорите и снимачният екип ще пътуват до различни места в щата Нов Южен Уелс, сред които и миньорския град Броукън Хил, чиито покрайнини традиционно се използват за постапокалиптични филмови сцени. Преди време Гладис Береджиклян, която е премиер на щата, каза, че това ще бъде най-голямата филмова продукция в историята на тяхната страна.

Сценаристът и режисьор Джордж Милър, който заедно с Браян Кенеди постави началото на "Лудия Макс" през 1979 г., преди година благодари за възможността да снима проекта в родината си, както и за финансовата подкрепа на щатското и на федералното правителство.

"Мои приятели в Англия снимат и продукциите бяха спирани два или три пъти", каза тогава Милър по повод на въздействието на пандемията от Covid-19 върху филмовата индустрия. Той изрази задоволство от ролята на бума във филмовите продукции в австралия върху усилията за възстановяване на икономиката на страната от пандемията.

Напоследък медиите започнаха да наричат Австралия "Осиууд" заради многото актьори, които напуснаха Лос Анджелис и се преместиха в Сидни по време на пандемията от новия коронавирус, избухнала преди повече от две години.