0

Х улиганът с момчешки пламък в очите Нигън заслужено се нареди сред най-култовите образи от хитовия сериал „Живите мъртви“. Преди три епизода време пенсионираният злодей реши да изостави главните герои и да поеме по свой собствен път, въпреки че вече го видяхме да се опитва да ги спаси, докато гради чисто име в нова група като младоженец.

Независимо дали ще се задържи до финала или не, той получава свой отделен сериал. От екипа на „Живите мъртви“ обявиха, че работят по спин-оф с името „Островът на мъртвите“. Сценарият ще се върти именно около Нигън, чиято бухалка размахва актьорът Джефри Дийн Морган. Нещо повече – Маги (Лорън Коен), която даде клетва да отмъсти за смъртта на съпруга си като го убие, също ще е сред основните персонажи.

„Много се радвам, че приключението на Нигън и Маги продължава. Беше голямо изпитание да съм в обувките на Нигън, затова се вълнувам, че ще продължа да се вихря от негово име в Ню Йорк с Лорън. Бродниците по пътя винаги са били готина гледка, но да ги видим на Пето авеню, пред Статуята на Свободата, Емпайър Стейт Билдинг? Фонът е чудесен, но историята, която Ели Йорн разработва за нас, е още по-добра. Затегнете коланите, „Островът на мъртвите“ се задава“, коментира самият Морган.

Спин-офът ще покаже на зрителите нова колония от оцелели, които обитават Манхатън. Техният „остров“ е изолиран от света през последните няколко години. Нигън и Маги попадат там и ще трябва да разчитат един на друг, за да оцелеят.

„Напълно очаквано, този остров ще е пълен с бродници с всякакви размери и форми. Мястото е невероятно красиво, но също толкова опасно и непредсказуемо“, гласи още официалното описание на локацията.

Първи сезон ще се разгърне в рамките на шест епизода. Вече е наличен и плакат, според който феновете могат да очакват поредицата през 2023 г.

Сценарият е поверен на Ели Йорн, които е сред главните виновници за диалозите в „Живите мъртви“. Той влиза и в ролята на изпълнителен продуцент заедно с Джефри Дийн Морган и Лорън Коен.

Припомняме, че феновете ще погребат „Живите мъртви“ тази година. В момента се излъчва втората от общо три порции епизоди от финалния сезон. Освен Нигън и Маги, вече е ясно, че героите Дерил и Керъл също ще продължават да радват телеманиаците в отделен спин-оф. Проектът за тях бе сред първите обявени, но все още не разполага със заглавие или премиерна дата. През годините Дерил и Керъл се превърнаха в тотални любимци на зрителите като едни от най-еволюиралите герои. Освен това между тях винаги е имало голяма химия, макар да стоят в графата „най-добри приятели“.

„Дерил и Керъл са невероятно важни за историята на „Живите мъртви“. Всеки от тях е господар на съдбата си. И двамата са самотници. Но е много трогателно какво значат един за друг. Те разчитат един на друг по специален начин. Това ще поведе курса на новата ни история“, заяви наскоро пред изданието Digital Spy Анджела Канг, която е една от създателите на сериала.