0

Б енито Антонио Мартинес Окасио, по-известен със сценичното си име Bad Bunny, е избран за най-новия герой на Marvel в портфолиото на Sony Pictures  и ще влезе главната роля на самостоятелния филм по комиксите за „El Muerto“.

„El Muerto“ трябва да излезе по кината на 12 януари 2024 г.

Представен от президента на Sony Motion Pictures Group Санфорд Панич на CinemaCon, годишното събиране на собствениците на киносалони в Лас Вегас, Окасио ще бъде първият латиноактьор, който оглавява филм на Marve.

„Да съживиш El Muerto е просто невероятно... толкова вълнуващо“, каза рапърът, добавяйки, че е израснал като фен на борбата.

Известен като Хуан-Карлос Естрада Санчес в комиксите, Ел Муерто е борец, чиито сили се предават от потекло под формата на маска (която, според официалния сайт на Marvel, му дава свръхчовешка сила). 

В комикса Ел Муерто се е качвал на ринга със самия Спайдърмен. 

Окасио ще изобрази антигерой на ръба да наследи силата на баща си.

Адаптивните права на Sony за Marvel доведоха до три човека, който изиграха героя Spider-Man за 20 години, като настоящата версия, водена от Том Холанд, се радва на огромен успех със „Spider-Man: No Way Home“. 

Допълнителни франчайзи включват „Веном“ на Том Харди и Мишел Уилямс, „Морбиус“ на Джаред Лето и носителят на Оскар анимационен филм „Spider-Man: Into the Spider-Verse“. Продължението на последното беше отложено от пускане през декември 2022 г. до юни 2023 г.

Предстоящите проекти на Sony и Marvel включват очакваната „Madame Web“, с Дакота Джонсън в главната роля, което трябва да се появи по кината на 7 юли 2023 г. и предстоящият „Ловецът Кравън“, воден от звездата от „Нощни животни“ Арън Тейлър-Джонсън, който излиза по кината на 13 януари 2023 г.