0

З ахари Бахаров става руски доносник във френския сериал „Отдел за фалшива самоличност”, който тръгва тази вечер по БНТ. Нашето момче влиза в обувките на доносник още в трети сезон, а в пети може да се похвали, че се е снимал под палка на големия френски режисьор Жак Одиар, носител на две награди БАФТА и „Златна палма“ от Кан.

В сериала има сериозно българско присъствие и в лицето на Александър Сано, Миглен Мирчев, Башар Рахал. Единственият оператор в епизода е Любомир Бахчев. Първият сезон е от 2015 г., а последният е от 2020 г., който ще заснема в Париж, Алжир, Сирия и Иран. В проекта българска следа остави и Антония Малинова, която от години живее и работи в Париж. В редиците на бюрото тя също дебютира от трети сезон, където ще изиграе учен, изследващ земните пластове под морето край Истанбул. Тя блести на екран в два епизода на поредицата.

„Отдел за фалшива личност“ е шпионски политически трилър, сниман в Париж, Алжир, Сирия и Иран. Сериалът е "вдъхновен" от съвременни събития и действителни истории на бивши шпиони от Централната дирекция за външна сигурност на Франция (Френското ЦРУ). "Бюрото" създава легендите", т.е. обучава, тренира и произвежда "агенти под прикритие" за дълги мисии на чужди територии с френски интереси като Северна Африка и Средния изток. Пребивавайки години под фалшива самоличност, тези агенти живеят с "друго аз" и връщането им е трудно - не само географски, но и личностно.