0

В аско Кеца загуби глас и отмени концерти, научи „Телеграф“. Снощи звездата на БГ естрадата трябваше да пее в популярен клуб в центъра на столицата, но шоуто бе отменено заради здравословни проблеми. Най-вероятно до края на месеца певецът няма да има изяви, за да се излекува напълно.

Кеца е налегнат от сезонна алергия, която се обострила часове преди изявата и това хвърли в потрес армиите негови почитатели у нас и по света. След като Васил Найденов публикува информация за алергията си в социалните мрежи, веднага заваляха пожелания за бързо оздравяване. А с това се появиха и съвети по изпитани рецепти. Така Кадрие Аксу, която е във фен групата на Найденов в Одрин, веднага му препоръча метод за старовремски илач. Тя написа: „Сварете зеле 6 минути. После с медче подсладете. За гласа и гърлото е супер“.

Импресариото на звездата, Ивайло Манолов, каза специално пред „Телеграф“, че Васил Найденов е много благодарен за всичките тези съвети, но той си има алерголог и се съобразява с неговите наставления. А и всяка година е така, просто трябва да се изчака тревният полен да не е така интензивен. „Най-добре ще е, ако падне дъжд“, доуточни импресариото. Концертите на Васил Найденов, които падат заради тази алергия, ще бъдат пренасочени за други дати и това ще стане ясно до дни, когато нещата се стабилизират.

Случаят с нашата голяма звезда обаче съвсем не е изключение. Подобни алергии често объркват плановете на световни знаменитости. Така преди години Джон Бон Джоуви съкрати концерта си наполовина в София заради алергия, макар че си бе пил преди това лекарствата срещу сенна хрема. Накрая на съкратеното си шоу той на практика бе загубил гласа си и въпреки усилията се виждаше как много се мъчи.