0

Д жулай Морнинг те зарежда за цяла година с любов и надежда, освобождава те от оковите на големия град и дава начало на безгрижните летни моменти.

Да посрещнеш първите слънчеви лъчи някъде по плажовете на Черно море е традиция в България от далечната 1980 г., възникнала като символ на зараждащия се живот от свободомислещите хипи движения и рок хита на „Юрая Хийп“ – July Morning.

Днес актуални с времето си за първото утро на юли в Bedroom Beach didveite Pacho & Pepo, двама от пионерите в електронното звучене, които са дали началото на поредица от уникални партита July Morning още през 2012 на плажа Cacao Beach, издават ексклузивна музика, създадена за събитието с някои от най-изявените български артисти.

Лейбъл

Компактдискът July Morning е подходящ както за слушане и релаксиране, така и за танци. Компилиран и миксиран от Pacho & Pepo, той е съвместна продукция на Ellectrica Recordings и Bedroom Beach и ще може да се закупи както от магазина на клуба, така и онлайн. Целта е да остави дълготраен културен отпечатък и затвърди традицията на изгрева, носещ духа на свободата.

Ellectrica Recordings е първият в България музикален лейбъл за електронна музика, основан през 2007 г. от Pacho & Pepo. Освен че е издал над 250 песни в 85 издания, компанията издава и първата CD mix компилация у нас и още пет други CD албума. Всички песни и миксът са миксирани и мастерирани в студио Mastered PRO.

Три дни

Традицията Джулай морнинг да се празнува на бургаския плаж ще продължи и тази година. За първи път първите юлски лъчи у нас ще видят звездата на сръбската музика Горан Брегович и Stereo MC's. Той ще гостува у нас, за да вземе участие в първия мащабен български фестивал за Джулая – Stereo Festival, съобщиха от община Бургас.

Музикалното събитие е планирано да започне на 30 юни и ще продължи до 2 юли 2022 г. Фестивалът ще се проведе на Морска гара Бургас и ще събере на брега гости и музикални фенове от цялата страна, които ще дадат старт на лятото заедно.

Публиката ще се срещне и с най-добрите и обичани български групи, сред които „Ъпсурт“, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, Керана и космонавтите, Б.Т.Р, „Контрол“ и So Called Crew. Във фестивала ще вземат участие и водещи диджеи у нас - Mascota, Emil Prize, Ivan Shopov Cooh & Trigaida.

Плаж

Неизменната традиция Джулай морнинг да се празнува на бургаския плаж ще продължи и тази година с нова надежда и много настроение. Община Бургас и приятели ще организират събитието на обичайното място - със сцена до моста и възможност публиката да се разположи долу на пясъка.

Както всеки път, то ще е обезпечено със спасители, медицинско лице, охрана и дървен материал, с който отделните приятелски компании да си запалят свой огън, около който да се съберат.

Тъй като с посрещането на 1 юли празнуваме свободата на духа, всичко ще е безплатно освен бирата и храната, които можете да си закупите на място. Тази година са ангажирани 7 страхотни банди. Община Бургас благодари за ценната съорганизаторска помощ на Марияна Добрева от „Силует“.

Група P.I.F. идва с гостуващи изпълнители – Ерсин (Jeremy) и Никеца (Casual Threesome)! Lek City case също ще пее на Джулая. Групата е създадена през 2013 г. в Бургас, стилът им е пост-гръндж, саутърн слъдж рок. През 2019 г. се захващат сериозно за работа по авторски материал, записват песни и участват в няколко местни фестивала, клубни гигове и концерти.

През 2020 г. издадоха дебютния си сингъл Broken. Mr. Vagabond е професионална рок кавър група, създадена през 2008 г. в Бургас. Имат богат репертоар от подбрани световни хитове, подходящ за интернационална аудитория. G.A.N.G. е създадена през 1998 г. с ясната цел да свирят кавъри на любими банди, главно рок, пънк и метъл. С годините започват да залитат и по други стилове като блус, кънтри, дори фънк.

От две години работят върху авторска музика, като на 30 юни ще представят новия си сингъл. Stiff Bones ще зарадват своите фенове с любими кавъри на световноизвестни групи. „Аудиосфера“ е интересна рок група, която тази година издаде първия си албум „Клаустрофобия“.

Сутрин

Камен бряг е традиционно място за посрещане на първите лъчи, които докосват земята на 1 юли. Традицията първото юлско слънце да се посреща с концерт в местността Огънчето край Камен бряг ще бъде спазена и тази година. На сцената край брега ще се качат български рок банди Red House, Do Sho Band, Drive your life, „Антифриз“ и Sheky and Тhe band.

Легендарният вокалист на „Рейнбоу“ - Дуги Уайт, заедно с българската рок група John Steel ще изнесе едночасов концерт, който ще включва част от най-големите световни рок хитове.

В първите минути на изгрева той ще изпълни емблематичната песен на „Юрая Хийп“ от 1971 г. July Morning. Невероятно рок преживяване и силни емоции очакват феновете на твърдия звук в нощта срещу първи юли. Началото е час преди полунощ, а купонът ще продължи до 6,00 часа сутринта.