0

Г ласът на Йоанна Темелкова, която влезе в ролята на Лора от сериала „Братя“, ще ни пренесе в света на книгите в събота в клуб Перото. Участието й е част от панаира на книгата, който бе открит във вторник в НДК. Любимото на всички четящи хора и най-мащабно книжно събитие събра читатели, писатели, издатели, преводачи и илюстратори на цели 800 квадратни метра.

До неделя ни очакват премиери на книги, срещи с автори и издатели. Предвидени са над 40 събития. Първото бе среща с писателката Теодора Димова. В следващите дни са предвидени срещи с Иво Сиромахов, Ирена Иванова, Алек Попов, Десислава Йорданова - Пурко, Деляна Манева, Нели Митева, Камелия Кучер, Добромир Банев, Йордан Евтимов, Кирил Нейков, Петър Чухов, Елена Алексиева, Георги Господинов, Захари Карабашлиев. Освен Темелкова в събота в Перото ще звучи и гласът на Богдана Трифонова. Участието на чаровните дами е по инициатива на Storytel, които пък ще разкажат как създаваме аудиосъдържание, кой ни помага и защо да слушаш книги е истинска магия. В Перото Мадлен Алгафари ще сподели за интимното удоволствие да преживееш историята с ушите си. Мария Касимова-Моасе, Мария Николова и Васил Попов ще разкажат как са създали техните истории.

А актрисите Богдана Трифонова и Йоанна Темелкова ще ни потопят с гласовете си в друг свят, открехнаха завесата от Storytel. По време на панаира на книгата в НДК ще можем да получим автографи лично от авторите. Един от тях Недялко Йорданов обеща във Фейсбук: “Всеки ден поне за два часа ще бъда на разположение за директен автограф. Вероятно от 15 часа. Ще има допълнителен тираж от моята най-нова книга стихове, посветена на 30 български поети от Ботев и Славейков до Дамян Дамянов и Петя Дубарова. Тя се казва "Епопея на незабравимите".