0

П опулярната певица и изпълнителка на големия хит „Сине, сине“ Севдалина Спасова е настанена в реанимацията на частната болница в Дупница. Преди два дни тя е припаднала и в дома си в Сапарева баня и моментално е транспортирана с линейка на Спешна помощ до лечебното заведение.

“Севдалина е адекватна и разговаря с нас. Не знаем какво й е точно. От една-две седмици е спряла да се храни и да пие вода, което е довело до срив на организма й, така поне предполагаме ние. Направен й е скенер на корема, но не е установено нещо сериозно. Преди два дни е припаднала вкъщи и е извикана линейка на Спешен център – Сапарева баня. Транспортирана е в частната болница в Дупница, където е настанена в реанимация”, разказаха близки на семейство Спасови пред вестник „Струма“.

Те изразиха надежда да се установи причината за тежкото състояние на 55-годишната певица и тя да се излекува.

Тя и съпруга й Валентин са изключително популярни и обичани изпълнители в страната и света. Златният им хит „Сине, сине“ е преведен на няколко езика и е включен в световно академично издание на Чикагския университет в САЩ, придружен от компактдиск на хитови песни от Балканите и Източна Европа, създадени в годините на прехода. По данни на маркетинг агенция от 2000 година хитът е на второ място в класацията на най-популярните български парчета за десетилетието. 

Двамата притежават и брокерска агенция.