0

С тилистката на британската кралица Елизабет II Анджела Кели разкри "неподобаващата" поза, в която кралицата е мечтала да бъде снимана, пише в. „Дейли Мирър“.

Според Кели един ден Нейно Величество се уморила от официалните пози и пожелала да се снима по-спокойно, като пъхне ръце в джобовете си. Кралицата майка и нейните съветници обаче не подкрепили това желание и настояли, че подобна поза няма място в публичните снимки.

Кели решава да изпълни дългогодишната мечта на монарха и по време на подбора на илюстрации за най-новата книга за кралското облекло и бижута организира специална фотосесия. При това тя предлага на Елизабет II да сложи ръце в джобовете си. Кралицата я погледнала изненадано в отговор, но с удоволствие приела предложението.

В резултат на това Елизабет II сменя позите си, като изважда ръцете си от джобовете и ги връща обратно. Тя също така имитира снимки на модели и поставя ръце на бедрата си. Много от снимките така и не влизат в книгата, но, както отбелязва Кели, кралицата успява да се почувства свободна да позира за известно време.