0

К ольо Тончев от Добрич, баща на фолк дивата Преслава, спечели наградата „Купата на кмета” на петият по ред „Трабант фест 2022“ в Трявна. Тази година отличието бе за най-стария соц автомобил „Трабант 600“, произведен през далечната 1963 година. Наградата бе връчена от кмета на Община Трявна, Силвия Кръстева.

„Трабант фест 2022“ събра в сърцето на възрожденския град над 80 ретро автомобила от близо и далеч, както и десетки собственици, съмишленици и привърженици на немската марка.

Освен автентични Траби от едно време, на място можеха да се видят още различни автомобили „Жигули“, „Вартбург“, ретро мотоциклети и единствения у нас дървен мотор, дело на тревненски майстор-дърворезбар. Не липсваха и атрактивни возила, като спечелилият „Купата на кметство Плачковци” тунингован трабант 4х4, ретро ремарке – палатка, „Лада“ - патрулка с надпис „Народна милиция”, Вартбург - такси, „Трабант“ със спортно окачване и бижуто на феста – „Пеперудената фея”. Розовият бонбонен трабант от 85-та година е собственост на Ина Николова и отличаващ се тунинг. Задните калници са изпълнени с пеперуди и надпис „Пеперудената фея“. Фаровете са украсени с мигли, а вътре е с розови знаменца и възглавнички. Всички участници бяха отличени с грамоти и символични награди, свързани с най-голямата им любов – ретро возилата „Трабант”.

.

 .
Фейсбук/Преслава