0

Г еорги Парцалев и Георги Калоянчев са непримирими врагове в класиката по Вазов „Вестникар ли?“. Комедията навремето става един от най-големите хитове на телевизионния театър. Тв адаптацията е дело на ветерана в жанра Асен Траянов, който я поставя за националната телевизия през 1982 г.

Освен Парцалев и Калоянчев в ролите са Виолета Бахчеванова, Антон Радичев, Елена Кънева, Георги Мамалев, Михаил Петров. Пиесата на Вазов излиза през 1900 г. и оттогава е един от вечните хитове в родния театър, актуален и до днес. БНТ 1 излъчва тв адаптацията в 14 ч.

Екшън

Никълъс Кейдж е полицай и преследва из Панчарево обирджии на банка. Това се случва в снимания у нас екшън „Код 211“. Всъщност Панчарево и други места у нас, където бе снимано  криминалето, изобразяват американски градове от щата Мериленд. По време на снимките Кейдж се контузи, та се наложи екшънът за известно време да бъде прекратен. БНТ 1 излъчва „Код 211” довечера от 23,15 ч.

Котка

Един от най-забележителните родни филми от последните години има тв премиера утре по БНТ 1 в 21 ч. Става реч за „Котка в стената“ на Мина Милева и Весела Казакова. В блок в Югоизточен Лондон българката Ирина живее с брат си Владо и малкия си син Жожо. Асансьорът се е превърнал в тоалетна, жители от различни националности обменят крясъци вместо любезности, а общинският ремонт е шокиращо скъп, но трябва да се заплати. В разгара на конфликтите между обитателите от различни националности една котка се барикадира в стената и преобръща всичко.