0

"Нека ви разкажа историята на космическия викинг - Тор Одинсон. Той не беше обикновен човек, той беше бог..." Така започва официалният трейлър на "Тор: Любов и гръмотевици", поредния филм от филмовата вселена на Marvel (MCU) и четвъртия самостоятелен за бога на гръмотевиците Тор, изигран от Крис Хемсуърт.

Трейлърът показва доста повече от излезлия преди време тийзър, като най-интересното със сигурност е Крисчън Бейл в ролята на злодея - убиецът на богове Гор.

В новия филм Тор, след като вече се е наситил на приключения с Пазителите на галактиката, поема на ново пътешествие, както разказва извънземният Корг (Тайка Уайтити, който е и режисьор и сценарист на филма). На първо време започва да тренира, за да смени "татковото тяло", с което го видяхме в "Отмъстителите: Краят", с "божествено тяло".

Marvel Studios

Не всичко обаче се решава с мускули. Оказва се, че Джейн Фостър (Натали Портман) - бившата приятелка на Тор от Земята, сега владее неговия стар чук Мьолнир, а с това и силите на бога на гръмотевиците. И докато тя изглежда се чувства комфортно в ролята, Тор сякаш все още не е преживял раздялата им - даже брои дните, които са минали.

Насреща на двамата бивш любовници и настоящи богове на гръмотевиците е нова заплаха - богоубиецът Гор (Бейл).

"Боговете се интересуват единственото от себе си. Така че това е моята клетва: всички богове ще умрат", казва той в трейлъра, а за да е по-убедителен размахва гигантски меч.

Трейлърът завършва с първи поглед и към друг гръмовержец - Зевс, като в ролята е Ръсел Кроу.

В някакъв момент Тор, Джейн и Валкирия очевидно се озовават на Олимп, а Зевс погрешка показва твърде много от Тор на всички присъстващи, като го оставя чисто гол.

"Тор: Любов и гръмотевици" ще се появи по кината от 8 юли.