0

Д рейк издаде новия си албум "Honestly, Nevermind" само с няколко часа предупреждение на 17 юни, като го посвети на починалия дизайнер Върджил Абло. Феновете му очакваха нещо ново от него от март, когато публикува своя снимка в звукозаписно студио.

Отзивите за "Honestly, Nevermind" са смесени - от „феноменален“ според рапъра Джей Коул, през „загадка, която дълго ще разгадаваме“ според сп. „Клаш“, до “изненадващо изпълнен с хаус музика, но и тъпо пасивно-агресивно жалване“ според в. „Гардиън", а в. „Ивнинг стандарт" го определя дори като „маловажен“.

Дрейк отговори на критиките с думите, че тези, които не го харесват, не са го разбрали.

"Honestly, Nevermind" е седмият студиен албум на Дрейк с 14 песни - сравнително малко за него. Предишният "Certified Lover Boy" е с 21 заглавия. Изненадващото в "Honstly, Nevermind" е, че канадската суперзвезда повече пее, отколкото рапира. Освен в “Sticky” и “Jimmy Cooks” гласът на Дрейк е мелодичен. В Епъл мюзик албумът е обявен като денс. Гостуващите звезди този път са сведени само до една - 21 Севидж (Jimmy Cooks), но афропоп музикантът Трезор е работил по шест от песните.

Дрейк е известен с преобразяването си. Той обича да преминава към звучене извън обичайното за хип-хопа - от афробийт до баунс. Така поддържа и интереса към себе си. По новия албум е работил както със стария си продуцент Ноа „40“ Шебиб и  мениджъра си Оливър Ел-Катиб, така и с носителя на „Грами“ за тази година Блек Кофи. Вероятно той е допринесъл много за новото звучене.

С пускането на "Honestly, Nevermind", Дрейк разпространи видеото “Falling Back”, в което се жени за повече от 20 модела. Темата в песните често е разочарование или любов като в "Tie That Binds". Има и много носталгия.

"Honestly, Nevermind" постави рекорд в Епъл мюзик за най-много стриймвания през първия ден за денс албум, като го направи само за един час.

През 2019 г. Дрейк беше обявен за най-продавания изпълнител за предишната година от Международната федерация на звукозаписната индустрия. Така той повтори постижението си от 2016 г.  През 2021 г. сп. Билборд" го избра за изпълнител на предишното десетилетие. Сега той още доминира стрийминга, макар и в Спотифай да е на осмо място сред най-популярните (първи е Бед Бъни). Хитовете му като “One Dance”, "God’s Plan”, “Hotline Bling” са сред най-търсените на платформата. Според анализ на "Билборд“ миналата година Дрейк е задминаал по стрийминг всичката музика, издадена преди 1980 г.