0

Ф еновете на Гералт от Ривия имат повод да хвърлят монета на вещера си! Започнаха снимките на трети сезон на хитовата поредица на Netflix “Вещерът“. Това обявиха от стрийминг платформата в социалните мрежи.

Не се знае кога екипът ще завърши третата порция епизоди. От продукцията обаче издадоха около какво ще се върти сценарият - „Докато монарси, магове и зверове от Континента се надпреварват да заловят принцеса Цирила, Гералт я скрива, решен да защити новото си семейство от онези, които заплашват да го унищожат".

Сезонът е базиран на втората книга от поредицата на полския автор Анджей Сапковски - „Време за презрение“.

Припомняме, че „Вещерът“ оживя на екран през 2019 година и даде силна заявка за тотален хит. Появата на актьора Хенри Кавил с медальона на Белия вълк дойде непосредствено след финала на фентъзи епоса „Игра на тронове“ и вдъхна надеждата, че ще запълни празнината в сърцето на феновете. Така и стана. Пандемията обаче забави сезон № 2 с около две години и зрителите позабравиха любимците си и не оцениха крайния продукт. Телеманиаците се шегуват, че това се дължи на честото отсъствие на любимия им герой Лютичето, чиято песен Toss A Coin To Your Witcher се превърна в хит през 2019-а.

Не липсваха обаче нови интересни попълнения в каста. Още в първи епизод видяхме Кристофър Хивю, добил световна популярност като дивака Тормунд от „Игра на тронове“. Той скочи в кожата на Нивелен – приятел на Гералт, прокълнат да изглежда като звяр.

Феновете у нас пък разпознаха звезда от българския филм „Диви и щастливи“. Актьорът Базил Айденбенц, който Яна Маринова и Луиза Григорова отвличат в родната лента, изигра вещерът Ескел.

Фурор предизвика и появата на Весемир - най-старият вещер на Континента и наставник на Гералт. В края на 2019 г зрителите стартираха онлайн кампания за привличането на Марк Хамил в каста, като самият актьор обяви, че би изиграл Весемир. Ролята обаче отиде при датския актьор Ким Бодния, по-познат като Константин от хитовата поредица „Убивайки Ийв“.