0

Л юбимата ми професия е учителската и се прекланям пред всички учители. Това заяви пред „Телеграф“ певецът Веселин Маринов след изпълнението си пред над 370 директори.

Това се случи в последната вечер от пролетната академия на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Веселин Маринов сподели, че това е бил най-емоционалният концерт за него.

„Тази вечер бях на една прекрасна среща на учители, на директори на училища в България, на моята любима професия. Професията, която носи светлина. Вълнувах се като пред най-големия концерт в живота си именно защото се прекланям пред тези хора. В тези толкова недуховни, трудни и непатриотични години те да отстояват годините на българското учителство”, сподели Маринов. Певецът отправи специален поздрав към всички учители и ръководители на училища и детски градини във връзка с наближаващия Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. „С идващия 24 май искам да ви поздравя за празника и да ви кажа: мили, учители, бъдете здрави, защото без вас няма светлина”, обърна се през „Телеграф“ към педагозите Маринов.