0

П оп-звездата Филип Киркоров нападна главния редактор на „Россия сегодня“ (RT) Маргарита Симонян, която по-рано заяви, че шоуменът Максим Галкин се е оженил за "по-възрастна жена, за да напредне в кариерата си". Киркоров публикува послание към Симонян в своя профил в Instagram.

Според певеца Симонян е отправил "нелицеприятни забележки към неговите колеги". "Да не си му светила, че очерняваш публично един човек и семейството му? Как трябва да те гледат децата на Алла и Максим? Как трябва да гледат на родината си, в която побеснелите крещят такива неща за родителите им? Как се осмеляваш публично да унижаваш хората? Кой ти е дал това право? Маргарита, ти си главен редактор на рупора на нашата страна. Нямаш право да сееш раздор. Ти си журналист, а не цинична женска на пазара, която разпространява мръсни слухове и клюки", каза Киркоров.

„Руският Майкъл Джексън“, както го нарече Доналд Тръмп, също така заяви, че в Русия се надига взаимна агресия, въпреки че "точно това искат нашите западни партньори. Сега Киркоров вижда тормоз над хора, които "не са съгласни с всичко", имат "алтернативна гледна точка" и "просто се страхуват". Според певеца обществените хора са длъжни да се обединят, докато "ловците на вещици" изострят вътрешните разделения.

По-рано в предаването "Вечер с Владимир Соловьов" Маргарита Симонян нарече Максим Галкин "лъжлив мъж", който според нея "за парлама, за лично обогатяване, за път в кариерата" се е оженил за "възрастна жена".

От началото на войната в Украйна Максим Галкин се обявява против инвазията, а също така осъди действията на руските военни след убийството на жена и тримесечната ѝ дъщеря в Одеса. Освен това Галкин заяви, че планира концерти в Израел, за да събира помощи за украинските бежанци.