0

Ф илипинската кралица на красотата Фушия Ан Равена беше обявена за победителка в конкурса "Miss International Queen 2022", който организаторите определят като най-големия конкурс за красота за транссексуални жени в света.

27-годишната предприемачка, която е родом от провинция Себу във Филипините, спечели короната по време на излъчвания по телевизията финал в тайландския град Патая.

Конкурсът "Miss International Queen", който стартира през 2004 г., е отворен за транссексуални жени, на които при раждането им е определен мъжки пол.

Обикновено се провежда ежегодно, но през 2021 г. събитието беше отменено заради пандемията. Тазгодишното събитие беше насрочено така, че да съвпадне с месеца на гордостта, и беше на тема "Горди заедно".

Равена беше сред 23-те участнички, които участваха в конкурса, а колумбийката Жасмин Хименес и французойката Аела Шанел завършиха съответно на второ и трето място. Тя е третата филипинка, която печели титлата, съобщава Си Ен Ен.

На финала, който беше излъчен на живо по тайландската телевизия, участничките излязоха на сцената във вечерни рокли и национални костюми от съответните държави.

В сегмента с въпроси и отговори Равена заяви, че целта на това да бъде транссексуална кралица на красотата е "да вдъхновява другите хора".

"Винаги съм смятала, че най-красивото предимство на това да си човек и да си транссексуална жена не е само главата, която е пълна със знания - тя трябва да бъде сърцето, което е пълно с любов и уважение, ухото, което е готово да слуша, и ръцете, които са готови да помагат на другите хора", каза тя на сцената.

Във видеоклип, публикуван от организаторите на конкурса преди шоуто, Равена заяви, че преходът ѝ към друг пол "не е бил лесен".

"Приемането в собствения ми дом е най-добрият подарък, който съм получавала по време на моето транссексуално пътуване", каза Равена, която по-късно посвети победата на майка си.

"Транссексуалната общност все още има да извърви толкова дълъг път в борбата за равенство", добави Равена във видеото.

Равена получи 450 000 тайландски бата (12 700 долара) под формата на парична награда, както и подаръци от различни спонсори.