0

- Биляна, как стигнахте до музикалната сцена?

- Музиката и сцената са непрестанно до мен от съвсем ранна възраст. Като малка първо се занимавах с балет, после се запалих по конкурсите за красота и модата изобщо, така че сцената непрекъснато присъства в живота ми. А когато нещата се случват по естествен път - сами те намират, така стана и с музиката.

- Последните ви два музикални проекта са на много високо ниво. Към какво се стремите в музиката?

- Никога не съм имала стремежи и очаквания към каквото и да било, давам всичко от себе си в проектите си, за да бъдат на високо ниво, защото това съм аз.

- Има ли някаква интересна случка, която може да разкажете покрай снимките на последния клип с участието на Сашо Роман? Посветена ли е на някого песента?

- Всички мои песни са повлияни от вътрешните ми състояния, никога не ги посвещавам на някого конкретно, по-скоро самите житейски ситуации ме предразполагат да ги създавам. Нормално е ние като артисти да претворяваме преживяванията си в музика, в текстове.

- Как преминава един ваш ден?

- Активно. Ставам много рано, винаги отделям време за спорт, обичам да си върша ангажиментите и да бъда полезна, носи ми удовлетворение.

- Какво е любовта за вас?

- Всичко! Любовта е началото, всичко започва с любов и свършва с нея. Не само когато става въпрос за интимност, а за живота като цяло. Ние сме любов и всичко, което създаваме и ни заобикаля, е любов под някаква форма.

- Откъде черпите вдъхновение?

- Вдъхновява ме всичко, всяко малко нещо. Винаги разглеждам нещата в дълбочина, дори едно сутрешно кафе преди работа може да бъде източник на вдъхновение за мен.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Със сигурност слушалки и телефон, за да мога да пея и да танцувам. Дори когато съм най-самотна, в музиката откривам спасение.

- Кое е най-забавното нещо, което сте чували за себе си?

- Аз сама по себе си съм си доста забавна и в много ситуации с мен можеш да разкажеш забавна случка. А що се отнася до слухове и клюки, в моята професия е неизбежно. Образът и реалната ми личност нямат нищо общо една с друга, затова често нещата, които четете за мен, са откровени измислици.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- За съжаление не се сещам да има такова. Като че ли мога да простя всичко. Това е мое качество! Не мразя, напротив. Сърцето ми е голямо, прощавам и правя компромиси. Обичам безусловно и съм готова да отстъпя винаги за любимите си хора.

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- Преди четях много психология, сега съм се насочила към любовната поезия, преоткривам нова моя половина, която ми харесва.

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте? Разкажете за конкурсите за красота?

- Винаги съм била артистична, никога не ми е допадало да бъда просто ученичка, да чета и да решавам задачи, винаги съм имала вътрешен порив да се развивам в тази посока и да бъда различна.

От малка хоби са ми конкурсите за красота. Участвала съм заради идеята, роклята, грима, самата подготовка, не ми е била цел короната. По-скоро заради усещането да съм на сцена, да се зареждам и да съм творческа.

- Пораснахте ли, сбъднахте ли мечтите от детството си?

- Абсолютно! Винаги когато търсиш нещо, то те намира. Всичко, което някога е било в главата ми, е пред мен сега под една или друга форма.

- Откъде дойде любовта към моделството и после към музиката?

- Явно това е нещо, което е заложено в мен. Или го имаш, или не. Не е нещо, което умишлено съм търсила.

- Ако можехте да бъдете на една сцена с ваш идол, кого бихте избрали?

- Това е въпрос, на който не мога да отговоря по простата причина, че сама по себе си съм много отворена и обичам да творя с различни артисти от всякакъв вид, нямам един идол, на когото подражавам и ми е фикс-идея. Харесвам успешните, талантливите хора.

- Суетна ли сте, как поддържате форма в момента?

- Има едно изказване, че суетата е единственият ми грях. Абсолютно съм суетна, обичам да изглеждам добре, носи ми удовлетворение. Спортувам, винаги обръщам внимание на детайлите, но предполагам всички жени сме така.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

- Пия кафе, обличам се и излизам по задачи, не обичам да бездействам, да се залежавам. Ако един ден не ми е ползотворен, се чувствам непродуктивна.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

- Ако имам време, задължително си правя някакви разкрасителни процедури, маски терапии и т.н. Действа ми релаксиращо.

- Какво си пожелавате?

- Смирение. Вселената е необятна и ни чува, затова съм спокойна, че каквото и да ми се случва, то ще бъде в моя полза.