0

Ф олкпевицата Магда признава, че всяка делнична сутрин води малката си дъщеричка Никол на детска градина, дори ако цяла нощ е била на участие.

Пред „Телеграф“ изпълнителката издава, че когато е с детето си, се чувства най-щастлива и пълноценна. „Това да си майка не е роля, а съдба. Няма почивен ден от майчинството. Промених се много, когато осъзнах, че вече има някой, който е на първо място за теб в живота ти, учиш се да бъдеш много по-отговорен и да пренаредиш приоритетите си“, споделя звездата.

Моменти

Магда разкрива, че дъщеря й е изключително слънчево и добро дете. „Постоянно ми повтаря: “Мамо, обичам те”. Точно тези специални моменти са това, което ми дава най-голяма радост. Затова след всяко мое участие бързам да се прибера вкъщи, където знам, че две малки ръчички ме очакват, за да ме прегърнат силно. Всяка майка знае, че има и много тежки моменти, но те са част от възпитанието на едно дете“, казва изпълнителката на „Спаси ме, любов“ и допълва, че независимо колко е изморена след участие и дали е спала изобщо – тя води Никол на детска с удоволствие. „Всяка сутрин водя дъщеря ми на детска градина, денят ми започва рано. Понякога още в 7-8 часа сутринта, независимо от това, че предната вечер съм била на участие и съм спала само няколко часа“, разкрива пред „Телеграф“ Магда и допълва, че семейството в момента е най-важното нещо в живота й. А най-сладкият миг досега е именно раждането на дъщеря й. „Няма по-голямо щастие“, споделя Магда. „Това променя изцяло възгледите ти за живота като жена“. Казва, че всеки един неин ден протича различно, тъй като ангажиментите й са разнообразни. „Често се налага да организираме снимки, подготвяме визии, записи на песни и какви ли не други интересни неща. Освен това в момента завършвам и своето висше образование, съответно имам изпити и наред с всичко останало смятам, че успявам да се справя.

Сцена

Магда признава, че опитва да разграничава певицата Магда от човека Магда. „Моментите, в които съм на сцената, трябва да бъда това, което хората очакват да видят. В крайна сметка това е бизнес. Има моменти, в които трябва да изляза пред много хора, за да пея, въпреки че изобщо не ми е до това. Но хората са там, те искат да се забавляват и са дошли да ме видят, тогава се налага да забравя всичко, което се случва в ежедневието ми и да бъда артист. Сценичното ми поведение, както и това в музикалните ми клипове, е роля, в която трябва да вляза тук и сега. Да си майка е различно. Не бих могла да определя кое ми е по-любимо, тъй като двете неща са несравними и ми носят съвсем различна емоция“. Магда стъпва на професионалната сцена на 17 г. Тогава подписва първия си договор с една от най-големите музикални компании в България. „Дори се наложи да изчакаме цяла година, за да навърша пълнолетие преди дебюта ми с “Море и суша” през далечната 2003 година. Вече почти 20 години музиката е част от моя живот по един или друг начин“. Трудно й е да определи коя е най-любимата й песен от личния репертоар, но като визитни картички определя: “Море и суша”, “Нямам душа”, “Спаси ме, любов”, “Случаен флирт”, “Не си сама” (дует с Вероника) и др. Магда споделя, че всеки един от проектите й в нея е оставил много различна емоция. Наред с работата по създаването на един хит има и много забавни моменти.

Например в последното й видео към песента “Всяка нова” по време на снимките на една от сцените, в която минавала между две стени, а от тях ръце трябвало да я докосват, толкова силно я бутали, за да изглежда истинско, че на няколко пъти просто падала между стените.

Изкуство

Певицата разкрива, че от дете е артистична. „Завършила съм художествена гимназия и мога да кажа, че изкуството е в кръвта ми още от дете. Освен множество конкурси като дете първата ми голяма изява беше на фестивала „Тракия Фолк“, където всъщност дебютирах малко преди първият ми клип да излезе официално“. В момента е ангажирала цялото си внимание към ново дуетно парче, което ще се появи в края на лятото. „Дори ще ти издам нещо пикантно, вчера заснехме и видеото към песента, която носи много лятно настроение и вярвам, че ще се хареса много от почитателите, но нека останалото бъде изненада“. Всичко около този проект се случило буквално в последния момент, разказва певицата. „Записахме песента вечерта преди снимките на видеото, а клипа организирахме за няколко дни. Обикновено работя по един проект няколко месеца, премислям, планувам, преди да бъде реализиран, но този път исках да се впусна в емоцията и всичко се случи буквално за часове. Понякога обаче спонтанните неща се получават най-добре. В момента за песните си Магда се доверява изцяло на продуцента си Йорданчо Василковски - Оцко, който е изключителен хитмейкър и смята, че работата им през последната година дава резултат и посоката, в която заедно вървят, е най-правилната за момента.

Предизвикателство

Изпълнителката споделя, че да бъдеш музикант в България никак не е лесна работа. “Пазарът е много малък и вече е твърде пренаситен. През годините наблюдавам, че това направи и музикалните фенове малко разглезени, тъй като песните имат изключително кратък живот. Особено в днешно време, когато талантът остава на заден план, за сметка на други неща”, разказва Магда. Последните няколко години около пандемията от ковид са били особено тежки за нея като изпълнител.

“За всички беше трудно. Както повечето от нас, адаптирах се според ситуацията. Това, което най-много ми липсваше, бяха музикалните срещи с феновете и това, че бяхме лишени от реалния контакт с хората. Все пак вярвам, че пандемията ще остане един лош спомен зад гърба ни. Гледам положително и се надявам на позитивни и хубави неща за в бъдеще”.

Въпреки че обожава музиката и работата си, Магда за първи път признава, че е имало и момент, в който й е идвало да се откаже от кариерата си. Това се случило не много отдавна.

“Преди около 3-4 години бях изгубила посоката, в която трябва да се движи моята кариера. Бях обезверена и обмислях да се оттегля от музикалната сцена. Точно тогава съдбата ми поднесе поредното предизвикателство. Появиха се двете момчета от моя екип - Христо и Ангел, които към днешна дата се грижат за Магда като артист и изпълнител. Те ми върнаха надеждата и желанието за работа. Не им беше никак лесно, навици, градени с години, се променят много трудно. Тогава усетих, че е дошъл моментът да направя промяна, и то голяма. В мен отново се зароди хъсът и желанието за работа. Целият ми екип искаха да преобърнат представата на хората за мен като изпълнител до този момент. Тогава се разделих с моите бивши продуценти и поех по напълно нов път“, откровена е Магда. Изпълнителката работи усилено, не спира да прави нови проекти. “Визията ми е различна и това не се дължи на хирургически намеси, както жълтата преса не спира да спекулира, а на това, че се доверявам изцяло на хората до мен, които са част от екипа ми. Щастлива съм, че почти 20 години след старта на кариерата ми се чувствам по-уверена и мотивирана от всякога“, щастливо разказва Магда. “Предстои още много музика от мен и занапред - и тук е моментът да уточня нещо, за да затворим устите на хапливите езици, които бързат да ме заровят като изпълнител. Не спирам да пея, напротив, завърнах се и този път не се давам лесно”. Магда обожава работата си. Харесва й най- вече защото е динамична, но и заради безграничната любов на почитателите й. “Най-голямата радост е обичта на феновете и тяхната оценка, това е най-голямото мерило за успеха на един изпълнител”.

Слава

Едно от нещата, с които Магда се гордее най-много, е, че не е допуснала славата да я промени. “Хората около мен знаят, че в ежедневието ми съм съвсем нормална жена и майка на едно прекрасно момиченце”.

Според изпълнителката успехът, както и славата, е относително понятие, което, както се появява, така може и да се изпари, ако не знаеш как да го задържиш. „Моята тайна е проста, вярвам в това, че трябва да бъда добър човек, хората от екипа ми също, правим всичко със сърце и душа и знам, че това се отплаща рано или късно. Да, това е трудният път, няма да крия, но така успехът е много по-сладък и истински”, разказва певицата. На това се опитва да научи и дъщеря си - да бъде добър и стойностен човек.

Вляво Магда в клипа към песента Запали си, а вдясно към парчето Двойник.

 Вляво Магда в клипа към песента Запали си, а вдясно към парчето Двойник.
Теди Грозданов

Катастрофа променя живота й през 2011 г.

Тежка катастрофа преобръща живота на Магда, а певицата определя този момент за най-тежкия в живота си до момента.

“Това беше един от моментите в живота ми, след които си дадох сметка, че Бог ми дава втори шанс за живот. Тогава се наложи да отсъствам от музикалната сцена за много дълъг период от време, а всичко се случи в момент, в който графикът ми беше пълен с участия. Завръщането след подобно събитие в живота на човек е невероятно трудно. Благодарна съм, че днес това е само лош спомен”, споделя Магда и се надява никога повече да не преживява подобно нещо.

Тренира по 3-4 пъти в седмицата

Магда изглежда като порцеланова кукла. Дори и след раждането на дъщеря си и грижите около нея, тя е в перфектна форма. Самата певица смята, че има още много, върху което да работи.

“Смятам, че има още върху какво да работя, но в момента тренирам усилено, успявам да намеря време за това поне 3-4 пъти в седмицата. Не спазвам определен хранителен режим, тъй като аз съм от хората, които избягват вредните храни, това е изграден навик в мен и не ми е трудно, затова не се налага да спазвам тежки диети. Наскоро открих и един фастинг режим, който правя веднъж в месеца. След раждането се промених много, дори и визуално, даже съм на мнение, че ми се отрази добре“.