0

И стински фурор предизвика Европейското турне на новия български филм „Завръщане 2“. След успеха, който пожъна лентата на Ники Илиев във Виена, на 26-ти и 27-ми февруари ще бъде официалната премиера в Лондон в Genesis Cinema.

Българи в Лондон споделят, че интересен към филма е огромен и билетите свършват буквално за няколко часа. По време на представянето ще бъдат и голяма част от екипа на продукцията. Специални гости ще са Ники Илиев, Башар Рахал, Райна Караянева, Искра Донова и Йоанна Темелкова, които вече са там и споделиха снимка, малко преди първата прожекция. След нея ще има време за снимки и автографи.

Най- интересното е, че лентата ще може да се гледа и от чужденци, тъй като ще има английски субтитри. През март турнето на филма продължава. На 4-ти в Саутхемптън, 5-ти Кеймбридж, 12-ти Лийдс, 13 Париж и Дъблин, 19-ти Манчестър и Глазгоу и 2-ти Бирмингам и Единбург.

В същото време у нас вторият съвместен проект на Ники Илиев и Башар Рахал превзе киносалоните ни стана най- гледания филм у нас сочат обобщените данни от киносалоните. Преди 2 дни по лентата бе гледана е гледана от 23 300 зрители и има 260 629 лева от билетите заедно с предпремиерите на филма. С днешна дата броят зрители е още по- голям.

На втора позиция е другата премиера от миналия петък - "Смърт край Нил", създаден по едноименната история на Агата Кристи от 1937 година. Трето място е за "Uncharted: Извън картата", създаден по едноименните видеоигри на Ейми Хенинг. На четвърто място е за романтичната комедия "Омъжи се за мен", излязла в навечерието на Свети Валентин. Пета по интерес е анимацията "Шантаво семейство 2", продължение на филма от 2017 година.

В "Завръщане 2" виждаме историята, която е продължение на филма от 2019 г. и интригува със странен облог и вече с по-голям състав на групата приятели, които трябва да го направят. Четиримата приятели отново се събират, този път на морето, за да помогнат на Бранимир /Башар Рахал/ да спаси плажа си от застрояване. Героите обединяват сили да запазят плажа и заведението на Бранимир непокътнати, с цел да ги превърнат в тяхно собствено райско кътче, където да се събират всяко лято. За да съберат пари, с които да откупят плажа, Деян/Бойко Кръстанов/, Виктор/Орлин Павлов/, Алекс/Ники Илиев/ и Бранимир, трябва да участват в завършването на първият пълнометражен филм на Ачо/Сашо Кадиев/, в който той е главен актьор, сценарист и продуцент.

Снимките за филма на Ачо са прекратени поради липса на бюджет и единственият начин филмът да бъде реализиран е приятелите да обединят уменията си и да помогнат с каквото могат. Тъй като никой от тях няма опит в киното, това води до редица комични ситуации, а появата на нови персонажи помага за заплитането на сюжетните линии. Саможертвата на героите води и до усложняване на отношенията им с техните половинки. Виктор подготвя сватбата си с Лора/Диляна Попова/, която бива поставена под въпрос, поради отново пораждащия се любовен триъгълник между тях двамата и Деян. Алекс оставя сама бременната Дара/Евелин Костова/, което води до редица проблеми във връзката им. Малката Карина/Клоуи Рахал/ пък се оказва бременна от сина на Ачо, Ангел, което кара самия Ачо да изпадне в трайна творческа депресия заради това, че ще стане дядо прекалено млад. Самата Карина, поставена пред труден избор, ще се чуди как да съобщи новината на баща си и дали изобщо да го прави, или да предприеме собствени мерки. Смях, приятелство, обич и много поучителни истории очакват всеки зрител на „Завръщане 2“.