0

С упергероят от лигата на Отмъстителите Ястребово око постави рекорд по избити в кадър. Той вижда сметката пред камерите на 55 персонажа, което е абсолютен рекорд в областта на сериалите, изчислиха статистиците на Холивуд.

Според „Скрийн рант“ досега нито един герой не е избивал толкова много народ пред погледа на зрителите.

Ястребово око (с човешки имена Клинт Бартън) е един от любимите герои от вселената на „Марвел“. След „Отмъстителите: Краят“, където бяха избити повечето супергерои, от „Марвел“ решиха да заложат на няколкото оживели, сред които са Спайдърмен, Доктор Стрейндж и Ястребово око. По Коледа стрийминг платформата на „Дисни“ пусна 6 епизода от новия сериал „Ястребово око“ (Hawkeye), като супергероят със стрелите отново се играе от Джеръми Ренър. При рекорда му от 55 избити не се броят ранените, а само тези, за които се вижда, че са свършили веднъж и завинаги, уточняват статистиците. На епизод Ястребово око със стрелите си унищожава между 50 и 55 противници.

Джеръми Ренър е познат от ред превъплъщения в киното, сред които са кинохитовете от поредицата „Мисията невъзможна“, „Войната е опиат“, „Наследството на Борн“, „Хензел и Гретел: Ловци на вещици“, „Убий пратеника“, „Първи контакт“, „Дивата река“, „Ти гониш!“, „Операция Казино“. Но най-много се прочу като Ястребово око в шест филма от поредицата за супергероите Отмъстителите.

От Марвел са направили специално проучване кой герой е най-ценен за тях и се оказало, че това е точно Ястребово око. Системата е много сложна и се отнася до 23 филма и сериала, тя включва зрителска гледаемост на голям и малък екран, както и на стрийминг платформи. Освен това се прибавят хонорарите за актьора и парите за производство на филмите, отзиви от кинокритика, оценки от зрители в социалните мрежи, номинации, награди и т.н. И се оказва, че Ястребово око води в тази класация с оценка 5,3 за всеки филм, в който участва.

На второ място по избити във филм е Железния човек, който средно вижда сметката на 45 врагове.