0

П ролетният телевизионен сезон има шансове да се превърне в гладиаторска арена, а най-любопитното е дали проф. Тодор Кантарджиев ще може да отвлече някой и друг зрител от вездесъщия Димитър Рачков с всичките звезди около него. Пандемичните две години оказаха своето влияние върху повечето продукции и сега е време за пробуждане. След като в последните няколко сезона NOVA взе категоричен превес в праймтайма, сега е време да видим дали някоя друга телевизия ще успее да го наруши в някаква степен.

И NOVA, и bTV отговарят на предизвикателството и хвърлят ръкавица с формати и сериали, които отново да върнат аудиторията пред малкия екран. Борбата е безмилостно жестока и нито една от воюващите страни няма намерение да сваля гарда.

Два формата обещават приключения, пот и сълзи и се очакват с истинско вълнение от феновете си –„Hell’s Kitchen България“ по NOVA и „Сървайвър“ по bTV. Владо Карамазов ще има достойна конкуренция в лицето на шеф Виктор Ангелов и неговата адска кухня. Родният Гордън Рамзи категорично знае как се прави шоу. Началото на четвъртия сезон у нас на риалити формата Hell’s Kitchen е на 25 февруари от 21 ч. Още отсега е ясно, че участниците са не просто талантливи и колоритни, но и „гладни“ за победа. Залогът от 100 000 лева си струва ада. В новия сезон зрителите ще видят повече обучения на участниците и един по-благосклонен шеф Ангелов или поне той така твърди, но дали ще се случи, предстои да разберем. Предизвикателствата към отборите често ще се случват извън познатата кухня.

Новият сезон на авантюристичното сървайвърско риалити стартира на 21 февруари от 21 ч. Титаничната битка на човешки характери, на слабости и страхове със силата на волята, ума и духа идва под мотото „Скритият идол“. Двамата водещи – Владимир Карамазов и победителят в пети сезон на „Сървайвър“ Ваня Джаферович, който ще проследи за феновете всичко най-интересно зад кулисите на шоуто – опитват да останат сред любимците на зрителите. А филипинската одисея на участниците си струва напрежението и пред екрана. Очаква се да има поне една известна личност, която да приковава вниманието три пъти седмично. Сред най-известните и ярки участници в сезоните до момента у нас са Яна Маринова, Джина Стоева, Светла Димитрова, Ива Пранджева, Ваня Джаферович, Антон Агонцев, Николай Мартинов, Георги Костадинов, Нели Иванова, Георги Кехайов.

Още един шеф се връща в ефира тази пролет – шеф Силвена Роу, с „Моето звездно парти“ на 26 февруари по bTV. След като шеф Токев  бе осъден, сега интересът към кулинарката, която има и хиляди последователи в мрежата, е увеличен, като оцеляла от журито в „Мастършеф“ (който не е ясно дали ще го има наесен). Атрактивната блондинка ще организира специално звездно парти, на което заедно с любими български знаменитости, свързани помежду си по неочакван начин, ще отбелязват различни поводи. Според непотвърдена информация един от първите й гости ще бъде съпругата на премиера Кирил Петков – Линда.

Любопитна битка се очертава между двама мъже. Единият е абсолютният властелин на шоуто Димитър Рачков, а другият е епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, който сега ще се изявява в ново амплоа. Навръх 14 февруари двамата своеобразно ще се изправят един срещу друг. Професорът сменя стола на кабинета си с този на жури в „България търси талант“ от 20 часа по bTV, а Рачков се завръща като водещ на юбилейния десети сезон на „Като две капки вода“ по NOVA заедно с Герасим Георгиев-Геро.  Припомняме, че заради „Капките“ до септември няма да бъде излъчвано „Забраненото шоу на Рачков”. „Няма как да върна Зуека, затова решихме Рачков да го замести”, обясни продуцентът Магърдич Халваджиян. Геро замести самия Рачков в “Маскираният певец” и стана водещ на музикалното предаване заедно с Васил Василев-Зуека през 2020 г., за да може Рачков да стартира забраненото си шоу. Година по-късно обаче Зуека промени посоката и избра да заживее в Испания. Алисия, Есил Дюран, Крисия, Мариана Попова и актьорите Александър Сано, Дарин Ангелов, Краси Радков, Моню Монев и Руслан Мъйнов ще завладеят сцената на шоуто и в усилие да дадат всичко от себе си, за да спечелят сърцата на зрителите със своите звездни превъплъщения. В журито ще са Хилда Казасян, Димитър Ковачев-Фънки и Юлиан Вергов, допълвани и от четвърти човек, който ще е гост-звезда във всяко предаване. Шоуто за таланти ще се излъчва всяка неделя от 20 часа по NOVA, но стартът му ще направи изключение, за да се изправи в понеделник срещу търсачите на таланти с ясната стратегия да вземе полагащите се повече зрители. Вторият епизод на „България търси талант“ ще е на 20 февруари, след което то ще продължи да се излъчва всяка неделя от 20 ч. Освен професора  като жури ще се изявяват актрисите Евелин Костова и Катето Евро, както и Николаос Цитиридис. Водещият на вечерното шоу на bTV замени Ицо Хазарта, който стана депутат. Малко преди него и Любен Дилов-син пак се върна в политиката. По тази логика вече се гадае кой от това шоу ще е следващият депутат. Но да се върнем в телевизията.

В ефира ще летят феромони. А щом говорим за любов, както знаем от историята, неизбежно следва война. Тя ще се води между „Един за друг“ по NOVA и „Ергенът“ по bTV. И двата формата провокират страсти, но и размисли. Най-романтичното и позитивно предаване в българския телевизионен ефир -  „Един за друг“, се завръща с трети сезон на 17 февруари в 20 ч.  по NOVA. В емоционалната надпревара ще се включат нови 13 интригуващи двойки, готови да тестват силата на любовта си и да докажат, че заедно могат да постигнат всичко. Техен пътеводител ще бъде Емил Чолаков, който ще ги придружи във всички изпитания и ще бъде свидетел на техните нови емоции.

„Ергенът“ ще изкушава и с водещ, и с ерген, и с дами, които ще се борят за сърцето му. Риалити форматът стартира на 19 февруари от 20 ч. по bTV. В следващите епизоди, които ще се излъчват всеки четвъртък и петък от 21 ч., ще бъдат представени отношенията на един мъж с дамите, търсещи страстни преживявания. Наум Шопов като водещ и ергенът Виктор Стоянов ще привлекат дамската аудитория. Очаква се зрителки да отправят неминуемата си омраза към участничките.

Продукцията на Босфора, поне засега, отива на заден план в праймтайма. Българските телевизии пак предлагат интригуващи сюжети и добра подборка на актьори, но с различен успех завоюваха вниманието на зрителя. Сега имат реална възможност да получат повече гледания. Няколко нови сериала и продължения ще вълнуват аудиторията. NOVA е безспорният лидер тук в последните години. Семейната драма „Лъжите в нас“, продуцирана от Евтим Милошев, ще направи своя дебют в телевизионния ефир на 22 февруари в 20 ч. с драматичната история на заможната фамилия Шейтанови, белязана от болезнени събития и непростими тайни. Емил Марков, Радина Думанян, Диана Димитрова, Орлин Павлов, Владимир Пенев, Ирен Кривошиева, Васил Бинев, Йоана Буковска-Давидова, Мария Сотирова, Милена Аврамова, Дарин Ангелов, Свежен Младенов и др. ще вдъхнат живот на многопластовите персонажи. Голяма трагедия ще остави следи в семейните отношения, с които героите ще се опитат да се преборят и да достигнат до истината.

В 22,30 ч., отново на 22 февруари, пак по NOVA, с четвърти сезон се завръща криминалната драма „Братя“. Зрителите ще разберат как ще се промени светът на героите на Христо Шопов, Владимир Михайлов, Йоанна Темелкова, Алекс Иванов, Искра Донова, Лора Христова, Мартин Димитров, Тигран Торосян, Тодор Танчев, Стела Ганчева и др. Към силния актьорски състав на продукцията се присъединява и талантливата актриса Неда Спасова. Каква роля ще изиграе образът й в живота на останалите герои все още е тайна.

От bTV вадят новия сериал „Мен не ме мислете” и продълженията на ситкомите  „Съни Бийч” и „Татковци”. Любопитството е най-голямо към новата поредица не само заради непознатия за зрителя сюжет, но и заради завръщането в телевизионен ефир на Руши Видинлиев. Освен него ще гледаме още Весела Бабинова, Дария Симеонова, Иван Юруков, Деян Ангелов, Ирина Митева, Любомира Башева, Владимир Люцканов. Сериалът стартира на 24 февруари от 20 ч. и всеки четвъртък и петък ще разказва за сблъсъка на два свята – този на обикновените хора, справящи се с всекидневните си проблеми, които ограничават тяхната възможност за развитие, и този на хората с материални възможности, които често се оказват в капана на страстите, чрез които компенсират личностните и духовните си липси.

Любовен триъгълник по БНТ

В битката за зрители сериал по БНТ вкара актьори в любовен триъгълник. Продукцията „Аз и моите жени“ вече се излъчва всяка сряда и четвъртък от 21 ч. по обществената телевизия. Сериалът стартира още на 2 февруари и бързо натрупа известна популярност. Актьорите Димитър Живков, Мария Сотирова и Христина Джурова чрез своите герои Филип, Кристина и Мая попаднаха в любовен триъгълник, за да преведат зрителите през заплетените човешки взаимоотношения. Башар Рахал влезе в ролята на кардиолога д-р Крумов – най-добър приятел на Филип и цветен образ в сериала.