0

Г олемият ни комик Антон Радичев е получил чисто нов костюм за 75-годишния си юбилей вчера, разкри пред „Телеграф“ самият той. Скъпият дар е от неговата съпруга – поетесата Емилия Боянова. „Само ми каза какво е, още не съм го видял, че отиде на фризьор да се направи за купона довечера, но сигурно ще отида с него на тържеството“, похвали се актьорът.

Салата

Първоначално юбилярят мислел да отпразнува скромно рождения си ден, тъй като признава, че се чувства в отлична форма и с 15 години по-млад. „Сякаш ставам на 60“, смее се Радичев. Но получил покана от Народния театър, където играе вече от 48 г., и ще събере приятели и колеги в ресторанта на последния етаж. „Ще бъде и новият директор Васил Василев, от когото чакам да ме назначи на половин щат при първа възможност, тъй като сега съм само на хонорар. Моята Еми направи страхотни сармички от зелеви и лозови листа с кайма и ще отида по-рано, за да занеса тенджерата, както и да се обръсна в гримьорната. Мария Статулова ми се обади да каже, че ще направи баница и картофена салата. Приготвил съм много хубава домашна ракия, а който иска примерно водка, може да си поръча от бара“, сподели още звездата от сериала на NOVA „Етажна собственост“.

Казано честно

Докато очаква завръщането си на първата ни сцена, Антон Радичев вече подготвя нов спектакъл. Той ще бъде самостоятелен и няма да е част от афиша на Народния. „С него ще обикалям из страната. Текстът е на писателя сатирик Петър Софрониев, който написа големия хит на Васил Найденов „Казано честно всичко ми е наред“. Бяхме приятели с него, светла му памет. За режисьор съм поканил Мариус Куркински. Кандидатствам за държавно финансиране в Министерството на културата, но още нямам отговор дали ще ми отпуснат средства за реализацията му“, издаде актьорът. Премиерата се очаква да бъде наесен, а гостуванията в провинцията със спектакъла ще подпомогнат бюджета му. „Нищо че имам близо половин век трудов стаж, пенсията ми е много ниска. А това непрекъснато поскъпване на всичко ми се отразява много зле, като на всички. Сега ще дават по малко евтин бензин, но добре, че през лятото основно се придвижвам с колелото“, каза още звездата от „Оркестър без име“, „Скъпа моя, скъпи мой“, „Маневри на петия етаж“ и още десетки любими филми и сериали.

За сефте летува без Мамалев

Малко след рождения си ден Антон Радичев и жена му стягат куфарите за лятната ваканция. По традиция тя е в къщата на Народния театър в стария град на Созопол. Досега всяка година комикът от „Клуб НЛО“ прекарва почивката си с колегата си Георги Мамалев и неговата съпруга Ели. „Тази година за съжаление няма да сме заедно. Той ще бъде предишната смяна. Не можахме да си засечем графиците“, довери пред „Телеграф“ актьорът. Когато разпускат заедно, Тони се развихря на печката. От София си носи домашно кисело зеле, което готви с пуешко месо. „Жоро с удоволствие го дегустира и винаги си облизва пръстите. Това си е голям кеф през лятото да ядеш кисело зеле или сармички, но това си е наш семеен специалитет с Еми“, добави Баба Тонка, както го наричат с любов колегите му.

Сложи СОТ след обира

В края на миналата година домът на Антон Радичев в София бе разбит и ограбен. Двамата с половинката били извън града за няколко дни, а като се прибрали, видели, че вратата е разбита и всичко по стаите е обърнато с краката нагоре. „Направо ни причерня от опустошението. Добре, че Еми беше направила застраховка на имуществото, защото иначе не знам как щяхме да си покрием щетите. Полицаите, които дойдоха да разследват, казаха, че апашите не са оставили никакви отпечатъци и едва ли ще бъдат арестувани. Явно са ни нападнали професионалисти”, обясни народният артист. Малко след инцидента той е сложил СОТ на жилището. Тази пролет пък е имал радостен повод да почерпи за абитуриентския бал на внучката си. Освен семейната гощавка той платил и шофьорския курс на момичето, а предстои да внесе и първата семестриална такса за образованието й в Нов български университет.