0

З вездата на театър „София“ Симона Халачева мечтае да влезе в ролята на майка. След 11 години, в които се носи на крилете на любовта, актрисата е категорична, че иска да се отдаде на нов етап, създавайки наследник. „Истината ли? Мечтая за бебе, какво по-хубаво за една жена“, споделя театралната любимка пред „Телеграф“.

Симона се радва на блестяща кариера, сред известните й превъплъщения са тези в „Развратникът“, „Г-жа министершата“, „Женитба“ и „Нощта на 16 януари“. Щастието я съпътства и на сцена, и в живота. Среща любовта, когато е на 21 години. „Тази връзка ме е учила през цялото време, тя не ми е подарена така изведнъж - аз съм се влюбила, той се е влюбил, двамата се обичаме и това е достатъчно... Минали сме през всякакви периоди. Най-хубавото е, че любовта никога не си е отивала, дори при най-големите трудности тя ни е учила какво да направим, за да се получат нещата и приказката да продължи да бъде красива. Това със сигурност не означава, че е било само слънце през тези 11 години. Хората трябва да се грижат за любовта, да я отглеждат. Да не приемаш в нито една секунда другия за даденост, да се грижиш за него, както и той за теб. За мен това е рецептата. И в приятелството е същото“, казва Симона. Последните слухове около звездата са, че чака бебе, но самата Халачева все още не е потвърдила това.

Симона не крие, че голямата трудност днес е пандемията и по-скоро предизвикателствата, пред които бяха изправени всички хора на изкуството. Намалените представления провокират друга идея, актрисата решава да реализира нов фотографски проект. Неотдавна тя представи на почитателите си изложба, а скоро те ще видят и новото й творчество. „Фотографията може да бъде не само върху хартия, може да бъде върху дърво, стена... В момента нямам посока, не знам какво предстои. Имам само куп идеи, които чакат своя момент“, казва Симона, която ще реализира проекта си през 2022 г.

Определя се като пътешественик, тъй като е посетила едни от най-големите градове, известни със своите културни и природни забележителности. Едно място остава ярко в съзнанието й – Сингапур. Въпреки че е абсолютен враг на технологиите, т.е. че не желае да им робува, признава, че там всичко се случва далеч по-бързо, подредено и най-вече безпроблемно. „Сингапур е това, от което преди най-много ме е било страх, от завладяването на технологии и как всичко става дигитално... Такъв град е – животът е улеснен толкова много, че махайки бита, или по-точно улеснявайки го, имаш време и възможност да правиш нещата, които наистина имат смисъл за теб, да се фокусираш върху идеите си, върху целите си и това е супер. Другото, което много ми хареса там – чистотата, един от най-чистите градове в целия свят, много е подредено. Аз съм зодия Дева и това за мен е много важно. Сингапур е добре структурирана капсула, което ми харесва като идея за света“, признава брюнетката. Една от любимите й дестинации е Париж – столицата на любовта или водещата сила в света на Симона.

Лора Мутишева е най-добрата й приятелка

Работата в театър „София“ я среща с Лора Мутишева. Двете бързо се сприятеляват, като освен на сцената прекарват времето си в сладки прикази в парка или в любимите си столични кафенета. Всъщност Лора е ключова фигура в изграждането на Симона като артист, тъй като едни от най-важните съвети на професионално ниво идват именно от нея. Сред близките й приятели са още Юли Рачков и Лилия Маравиля. Преди няколко месеца съдбата я среща с друг артист – Стефан Додуров. Двамата са двойка в „Цветята“ - последния премиерен спектакъл. „Пиесата изисква някаква сплотеност, да се сработят двама души. В началото беше много смешно, трудно заставахме един до друг, малко се срамувахме, дебнехме се кой кой е, а пък пиесата започва с двама влюбени - Рая и Мартин (аз и Стефан), които се нанасят в нов апартамент. Постепенно започнахме да стопяваме тези притеснения“, коментира звездата.