0

Х оливуд изрази съпричастност с Брус Уилис, докато актьорът се отдалечава от кариерата си поради диагноза афазия. Семейството на 67-годишната звезда на „Умирай трудно“ обяви в социалните медии в сряда, че той, след „много обмисляне“, сега „се отдръпва от кариерата, която означава толкова много за него“, след като „изживява някои здравословни проблеми“.

Те споделиха, че наскоро той е бил диагностициран с афазия, която "влияе на когнитивните му способности".

Холивудската звезда Антъни Хопкинс сподели снимка с Уилис в социалните мрежи и написа: „Да работя с теб беше специално време в живота ми. Моята любов и молитви са с теб и твоето семейство“.

Звездата от „Брилянтин“ Джонтра Волата също сподели снимка на двамата и написа, че „Брус и аз станахме добри приятели, когато споделихме заедно 2 от най-големите ни хита, Pulp Fiction и Look Who’s Talking. Години по-късно той ми каза: „Джон, просто искам да знаеш, че когато ти се случи нещо добро, имам чувството, че се случва и на мен“. Ето колко щедра душа е той. Обичам те Брус“.

Хейли Джоел Осмънт пък сподели трогателна спомен с бившия си колега Брус Уилис. Бившият дете-актьор работи с Уилис по монументалния филм на ужасите от 1999 г. „Шесто чувство“, който се отличи със своя грандиозен обрат и поставя на картата режисьора М. Найт Шямалан. Филмът, който проследи детски психолог, опитващ се да помогне на младо момче, което може да вижда призраци, бе номиниран за шест награди „Оскар“, включително за най-добър филм, въпреки че в крайна сметка загуби от American Beauty.

В своя Instagram Хейли Джоел Осмънт отдаде почит към Брус Уилис, след като чу новината за пенсионирането му. Той сподели изображение от младите години на Брус Уилис, заедно с текст за намирането на „правилните думи за някой, към когото винаги съм гледал – първо на големия екран, а след това по някакъв див късмет - лично“. Той продължава, че е „толкова благодарен за това, на което станах свидетел от първа ръка, и за огромната работа, която той положи, за да се наслаждаваме години и години напред“.

Рандал Емет, който режисира Уилис в миналогодишния филм Midnight in the Switchgrass, казва пред PEOPLE: „Брус и аз сме работили по над 20 филма заедно. Той е страхотен актьор и легендарна екшън звезда, невероятен баща и близък приятел. Напълно подкрепям Брус и семейството му през това предизвикателно време и му се възхищаваме за смелостта му в борбата с това невероятно тежко медицинско състояние. Брус винаги ще бъде част от нашето семейство."

Организаторите на наградите „Златна малинка“ - анипод на Оскарите, оттеглиха наградата, присъдена на Брус Уилис за „най-лошо изпълнение“ за 2021 г., след като стана ясно, че той слага край на кариерата си, вследствие на диагнозата – афазия, предаде „Ентъртейнмънт Уийкли“. 

През тази година за актьора бе отделена специална категория, посветена на последните му 8 филма. 

„Ако здравословното състояние на някои хора влияе върху участието им на екран, смятаме, че не е подходящо тя да получават „Малинка“, категорични бяха организаторите на наградите Джон Уилсъм и Мо Мърфи.

Брус Уилис се бори с деменция

Брус Уилис спира с киното. Тежка болест накара звездата от „Умирай трудно“ да изостави онова, което може да прави най-добре

ПОД ЛУПА: Любопитни факти за кинолегендата Брус Уилис