0

З вездната двойка Явор Бахаров и Рая Пеева влязоха в ново амплоа – блестящият актьор стана рибар, а любимата му – готвачка. Това са и любимите им роли, тъй като са наложени извън света на киното и театъра, а именно в живота, далеч от светлините на прожекторите. С въдица в ръка 36-годишният артист преоткрива хоби от миналото, а половинката му се заема със стъпка №2 - приготвянето на улова. Любопитна подробност е, че в кухнята наследницата на актрисата Красимира Демирова и барабаниста на групите “Импулс” и “Спринт” Пейо Пеев импровизира, ръководейки се от гурме тенденциите.

Трик

Страстта на Рая към кулинарията се засилва през последните няколко години. Приема задължителната трапеза вкъщи като предизвикателство и за разлика от повечето домакини не залага на доказали се рецепти, напротив – всичко ново й е повече от интересно. Прилага го вкъщи, търсейки съветите на близки приятели, които се занимават професионално с това. Всъщност на вкусни трикове я учи не кой да е, а майстор-готвачът Божана Кацарова, която спечели “Мастършеф”. Декорациите са силната й част и очаквано талантът й намира приложение дори когато е с тиган в ръка. С фокус към добре изглеждащата чиния, блондинката се старае да сервира гурме порции, впечатляващи със своето оформление. Самият Явор признава, че от обикновена риба може да сътвори шедьовър на масата. Въпреки насладата, която му носи времето, прекарано на открито, Бахаров споделя, че хваща рибите и отново ги пуска на свобода. В редки случаи отделя някои от тях. Като рибар успява да се освободи от натрупаното напрежение, а и е на любимо място – сред природата. Под открито небе двойката е прекарала едни от най-романтичните си мигове. На плажа или в планината, Явор и Рая са търсачи са нови, непознати, различни и диви места, кътчета, които могат да изследват, разглеждат и направят „свои“. “Всичко, което ни прави щастливи, е много просто: любовта, сексът, храната. Всичко останало - властта, влиянието, силата - всички тези неща могат да вземат превес над това, което наистина си струва в живота. Но докато имаме какво да ядем и покрив над главата си, докато жизнените ни нужди са задоволени, това, което ни прави най-щастливи, е много просто", казват звездите в миналото.

Картина

През изминалата година двойката се премести с ново жилище. Апартаментът им се намира на централна софийска улица, близо до Орлов мост. Още тогава Рая „отвори вратите на дома“ в уебпространството, публикувайки снимки. Кадрите издадоха, че кухненското помещение и трапезарията са 2 в 1 – по съвременните изисквания за стил и уют, стените са в пастелно зелено и елементите на дърво, внасящи усещането на топлина и спокойствие, а основният декор са картини – уж небрежно разпилени. Година по-късно семейното им гнездо е напълно завършено, пазещо и ценните и скъпи вещи. И въпреки слуховете, че ту се събират, ту се разделят, актьорите никога не са обявявали официална раздяла – това е така, защото напук на споровете, големите скандали и липсата на комуникация те са били убедени, че ще намерят път един към друг – както се и случва.

 

Екранната Ирина поддържа форма с японска гимнастика

Рая, която за мнозина е позната като напористата журналистка Ирина от хитовия сериал на NOVA “Ягодова луна”, поддържа форма с японска гимнастика. Процесът и правилното изпълнение на упражненията следи в интернет. „Доста натоварваща, гори много калории, дава ми много енергия и е суперстарт за деня. Открих я по време на пандемията. Всички имахме толкова време… Не съм на 40 де, но трябва да започна да се поддържам. Организмът се променя. Пък и на мен ми е приятно. Аз обичам да спортувам. Правя го от малка. Исках да намеря точно такава – бърза тренировка, която да бъде вкъщи, да не се скача – все пак имам съседи, пък и не обичам много подскоците. Оказа се перфектна за моето тяло. И влязох във форма - не че не бях преди това, но мускулите ми се оформиха“, коментира пред сп. „Ева“ по-рано звездата. Всъщност тя може да се похвали със страхотен ген, бързо качва и сваля килограми, което е ключово за ролите й.