0

Т ийнейджърът, който поиска от Илон Мъск 50 000 долара, за да спре да следи частния му самолет, твърди, че милиардерът го е блокирал.

Джак Суини се прочу с акаунта в Twitter @ElonJet, който проследява движението на частния самолет на изпълнителния директор на SpaceX и Tesla и публикува преместванията му в реално време, като използва публично достъпни данни.

Акаунтът е събрал почти 300 000 последователи и самият Мъск се свърза с 19-годишния Джак, като му предложи 5000 долара, за да спре да го следи поради опасения за сигурността.

Осъзнавайки, че си има работа с един от най-богатите хора на планетата, студентът от Университета на Централна Флорида (UCF) Джак поискал към сумата са бъде добавена още една нула - 50 000 долара, но според него Мъск решил да не му плаща, а вместо това предпочел да го блокира.

"Създадох акаунта, защото наистина се интересувам от Илон Мъск, Tesla и SpaceX - и ми е интересно да видя накъде отива и с какъв бизнес се занимава… Поисках 50 000 долара, той каза: "Ще помисля", а след това каза: "Не мисля, че е правилно да плащам, за да сваля това", и снощи ме блокира.

"Помолих за 50 хил. долара, защото щеше да е хубаво да си помогна за колежа, а също така си помислих, че ще е готино, ако можех да си купя Tesla, като Model 3 или нещо подобно".

Въпреки това Джак всъщност има 16 бота, които следят частните самолети на милиардери като Бил Гейтс и Джеф Безос - така че може би някой от тези хора може да му уреди безплатен Xbox, Prime акаунт или нещо подобно.

Според в. "Ню Йорк Поуст" фирмата за частни самолети Stratos Jet Charters е предложила на Джак място в екипа си за технологични разработки, след като е научила за неговото начинание.