Л егендарната хевиметъл група IRON MAIDEN пристига у нас догодина. Феновете им ще могат да ги видят и чуят на 13 юли в зала "Арена Армеец", съобщиха организаторите от Festteam.

Концертът им е част от турнето Legacy Of The Beast 2022. Специални гости ще бъдат Lord Of The Lost. Билетите за шоуто влизат в продажба на 6 декември, а от 3 декември започват ексклузивните предварителни продажби само за членовете на фен клуба на IRON MAIDEN.

Шоуто Legacy Of The Beast получава широко одобрение от фенове и медии като най-екстравагантното и зрелищно изпълнение в кариерата на бандата до момента, със сет лист с любими от десетилетия парчета, и вече е гледано от над два милиона души по света. Освен някои от най-големите хитове на IRON MAIDEN, на концерта за пръв път ще прозвучат на живо парчета от последния студиен албум на групата – Senjutsu.

“Следващото лято най-сетне ще можем да направим голямото европейско турне Legacy Of The Beast, което трябваше да се случи през 2020 и се наложи да  отложим два пъти! Щастливи сме, че успяхме да добавим още концерти в няколко страхотни източноевропейски страни, включително Украйна, където не сме свирили никога! Планираме някои промени в продукцията и сет листа, за да включим парчета от новия албум Senjutsu – така ще направим Legacy Of The Beast Tour 2022 дори още по-впечатляващ и грандиозен. Все пак, бъдете сигурни, че ще включим всички хитове и ключови елементи от първоначалния ни замисъл за турнето – легендарния Spitfire, огнехвъргачката, гигантския Икар и всичко останало! Разбира се, ще разтърсим ситуацията с един нов Senjutsu свят, в който Еди ще има сериозна конкуренция.“, споделя Rod Smallwood, мениджър на IRON MAIDEN.

Цените на билетите започва от 80 лв. за правостоящи места и стигат до 150 лв.