0

Б или Айлиш разкри, че има синдром на Турет, след като тиктака по време на интервю. Певицата на „Happier Than Ever“ се появи в последния епизод на „Моят следващ гост не се нуждае от представяне“ на Netflix с Дейвид Летърман, където обсъжда всичко – от вдъхновението до синдрома на самозванеца.

В един момент по време на интервюто изглежда, че Айлиш обръща главата си и отваря уста, на което Летърман пита: „Какво става? Муха?"

Тя отговаря: „Не, тик“, преди Летърман да се извини и Айлиш да признае, че „светлините“ са го докарали.

„Ако ме снимате достатъчно дълго, ще видите много тикове“, обяснява тя и добавя: „Не ме интересува. Наистина е странно, изобщо не съм говорил за това."

След това Летърман попита дали й е удобно да го обсъждат и двамата започват да говорят за диагнозата на Айлиш и как тя е повлияла на живота й.

„Най-често срещаният начин, по който хората реагират е, че се смеят, защото мислят, че се опитвам да бъда забавна“, казва тя.

„Те си мислят, че ги забавлявам и затова се смеят. И винаги съм оставала невероятно обиден от това", сподели певицата.

„Или те питат „какво?“... и тогава аз казвам „Имам Турет“, добави тя. 

Водещият изрази загриженост, че и той е имал същата реакция и, че я е обидил с нещо, но певицата потушава притесненията му.

„Смешното е, че толкова много хора го имат, че никога няма да разберете“, продължи тя.

След като изрази благодарност към Айлиш, че сподели с него за състоянието си, водещият каза: „Моля се на Бог това, което направихме тук, не усложни състоянието ти. Не знам нищо за него".

„Изобщо не“, отговори Айлиш и добави: „Всъщност наистина обичам да отговарям на въпроси за това, защото е много, много интересно. И аз съм невероятно объркана от това и не го разбирам."

20-годишната звезда разкри, че е била диагностицирана на 11-годишна възраст, когато е имала малки тикове, обяснявайки, че някои от тях се разсейват с течение на времето, но основните като „мърдане на ухото“, „повдигане на вежди“ и „свиване на мускулите на ръцете й“ се случват през целия ден.

„Това са неща, които никога няма да забележите, ако просто разговаряте с мен, но за мен те са много изтощителни“, сподели тя.

По думите й по време на изпълнения нейните тикове изчезват. Тя завърши, като заяви, че когато се движи и е фокусирана „въобще няма тикове".