0

А ктьорът Ивайло Захариев бие зомбита с децата си Филип и Дамян, когато вечер няма представление, разкри самият той пред „Телеграф“. Звездата от култовия сериал „Под прикритие“ е геймър от малък и въпреки че вече има свои деца, продължава да разцъква джойстика със същата страст.

Затова въпреки натовареното всекидневие винаги намира време за електронните игри. Сега е щастлив, че в тях вече може да включва и порасналите си момчета. 

„Наскоро си направих канал за стрийминг в платформата за геймъри twitch.tv – zaharievivaylo и вече показахме как играем. Обичам както стратегически, така и бойни, с повече динамика и екшън. Те предпочитат Майнкрафт, както и да бием зомбита. Вече имаме няколко победи, а сега за първи път се чудим как да се разпределим – постоянно има битка за контролера. Скоро ще пуснем видеата и в Ютуб“, сподели Ивайло.

Той е въвел режим за децата – всеки ден през седмицата могат да играят по 20 минути, а през уикенда им отпуска двойно време. На самия татко му се случва да играе по цяла нощ и като пукне зората, да се сети да си легне.

„Още не съм пробвал, но сега през ваканцията ще тествам момчетата да видя колко ще издържат на плейстейшъна“, добавя актьорът. 

Неговата втора съпруга Станислава, за която се ожени през септември, също е запалена геймърка и игрите също ги свързват в живота освен киното.

„С нея играем на една семейна игра – Ит тейкс ту, която е за двойки, които преминават различни препятствия и решават проблеми. Тя помага и на нашата връзка“, казва Ивайло. Два пъти в месеца планират да правят стриймове на игрите си, в които много си помагат и правят всичко заедно, защото няма съревнование. В момента правят сървър, за да могат да дадат възможност да играят и с други двойки. Когато им се иска екшън, пускат Кънтър страйк.

„Стани е много точна със снайпера и трябва много да се пазя, че иначе се случва да ме простреля, преди аз да уцеля нея“, смее се Захариев. 

Друга традиция в семейството е, преди да се хванат джойстиците, да се хапне добре, защото ръцете са им заети.

„Само тогава си позволявам да ям чипс, защото иначе не влияе добре на физическата ми форма и после трябва да пазя диета. Стани също си хапва, но тя няма проблем с килограмите, тъй като компенсира с йога. Рядко позволявам и на децата да ядат чипс. Иначе задължително трябва да е печен. Понякога си правим и домашен“, споделя още актьорът.

Той винаги гледа да редува електронните игри с истинските в парка. Големият му син има меч и обича да е в ролята на нинджа, а малкият има афинитет към строителството, но става и пазител на батко си. Станислава и нейната дъщеричка Никол пък по женски допринасят за семейното забавление. 

Джеймс Бонд в GTI

Най-новата страст на Ивайло Захариев е играта GTI, в която може да се стреля по опасни гангстери, да се крадат коли от граждани и да се извършват дръзки обири. „От месец я играя и много се зарибих. Избрал съм любимия си образ на Агент 007 – Джеймс Бонд, с черен костюм и очила, лесно ще ме познаят. Затова и поканих феновете си във Фейсбук да играем заедно. Колеги още не съм засичал и също мисля да им се обадя, но трябва малко да понапредна“, разкрива актьорът. За днешния празничен 1 април е подготвил стрийм с оригинални шеги и игри.

Между Бай Ганьо и Левски

След края на извънредната епидемиологична обстановка актьорът активно започва да играе в театъра. Още на 5 април ще бъде в Лом, където ще изиграе спектакъла за Бай Ганьо „Господин Балкански“ с участието на Ивайло Калоянчев.

Следващите гастроли с това представление са на 14 април в Дупница и на 27 април в Червен бряг. На 21 април в Нов театър – НДК ще играе „Времето е в нас и ние сме във времето“ - среща-художествена измислица в турския зандан между Левски (Любомир Ковачев) и Димитър Общи (Ивайло Захариев).

„Имам още една радостна новина – възстановяваме спектакъла „Пеперуди, пеперуди“ с Кристина Белчева и Елена Атанасова, режисьор Ники Априлов. Децата ми вече два пъти го гледат и искат пак да дойдат на 27 април в Нов театър – НДК, каня и всички ваши читатели“, каза още актьорът.