0

Д ъщерята на Робин Уилямс - Зелда - се подготвя да направи своя режисьорски дебют. Тя е единствената дъщеря на така известния актьор и е избрана да режисира "Лейди Франкенщайн" - филм с участието на Катрин Нютън и Коул Спроус.

Във филма, чието действие се развива през 1989 г., непопулярна ученичка в гимназията случайно съживява красив викториански труп по време на гръмотевична буря и започва "да го превръща" в мъжа на нейните мечти, използвайки счупения солариум в гаража си.

Носителката на Оскар Диабло Коди е сценарист на филма и ще бъде продуцент на проекта заедно с Мейсън Новик. Джеф Ламперт ще бъде изпълнителен продуцент, докато вицепрезидентът по производство и разработка на Focus Features, Мишел Момплезир, ще бъде креативен изпълнителен директор на филма.

Зелда Уилямс потвърди новината за "Лейди Франкенщайн" в своя Twitter акаунт: „Знам, че Холивуд има лоша репутация за правене на продължения на филми, римейкове и така нататък... Но също така най-накрая ми е позволено да работя по най-безумния, прекрасен сценарий за зомбита, който някога съм чела, и ще бъда вечно благодарна за това!“

Зелда каза още, че филмът ще отбележи дебюта ѝ като пълнометражен режисьор.

ET говори с Уилямс на телевизионния фестивал Tribeca през септември 2018 г. и режисьорката разкри как съветите на покойния й баща относно актьорството са помогнали на нейната кариера.

„Винаги е казвал бъди любезна и работи много упорито. Мисля, че концепцията за егото е завладяла много хора в нашата индустрия, които смятат, че това, което представят, трябва да бъде специално нещо за тях“, каза тогава тя.

"И честно казано, вие не сте вашата публика, така че цялото това самосъзнание и всичко ви пречи всъщност просто да бъдете най-доброто нещо във всичко, което правите", каза още Зелда.