0

Р ежисьорът Борис Панкин бе направен на жена от измамници в социалната мрежа Фейсбук Той сам се оплака от фалшив профил, като вместо фотоси на мъж са използвали такива на руса дама.

„Внимание! Това е профил, ползващ името ми, каквото е в социалните мрежи. Докладвах го, моля направете го и вие, ако все пак ме предпочитате“, шеговито отправи молба към последователите си в социалната мрежа Панкин. Някои от коментарите също бяха със закачка към случващото се и негови приятели се бъзикаха, че предпочитат засуканата блондинка да е сред приятелите им. Други пък веднага откликнаха на молбите на режисьора и докладваха измамниците.

Да крадат имената на известни личности е честа практика у нас. Припомняме ви, че от подобни измами проплакаха всички фолкизпълнители и редица от известните ни актьори, като дори имената на някои от тях бяха забъркани и в събиране на пари в мрежата.

Измамите в нета стават все повече и по-чести. Припомняме ви, че наскоро имената на Юлиян Вергов и фолкпевецът Илиян бяха замесени във фалшиви реклами на бийткойни. И двамата бяха категорични, че са станали жертва на мошеници и никога не биха се съгласили на подобен род реклама.