0

Я понското дърво Вистерия получи за 60-годишния си юбилей естрадната легенда Елвира Георгиева, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

Тържествата са продължили цели два дни, като са започнали на обяд на 9 юни, точно когато е родена изпълнителката на незабравимия хит за коминочистача. „Събрахме се с персонала на къщата, те знаят, че дворът ми е голяма слабост и ме изненадаха с дървото Вистерия, като ми го доставиха на деня. Вечерта пък си бяхме със семейството вкъщи, с майка ми, леля ми и най-добрата ми приятелка. А в събота направихме голямото събиране с близките, на което дойдоха бившият ми съпруг със сегашната му жена, дъщеричката на мъжа ми от първия му брак, приятели“, разказа Елвира.

Саксии

Хората около нея знаят, че новата й къща и дворът са с голям приоритет, усещат колко много им се радва, затова повечето от подаръците били цветя в саксии, които да засади. Съпругът й – пластичният хирург д-р Николай Георгиев, я изненадал със сгъващ се мобилен телефон. „Аз не съм много по техниката, но имах нужда, а пък и този модел е много красив. Получих и малки бижута. От мама имам едно колиенце на Сваровски, Влади Наумов ми подари малки златни обички с цветя, а неговата Катя – цвете за градината. На тържеството Влади ми прочете и стихотворение, което е написал специално за мен по случай юбилея. Толкова много хора, с които от години не съм се чувала, се сетиха да ми се обадят да ме поздравят. Роси Кирилова никога не пропуска да ми звънне. Така че чрез вестник „Телеграф“ бих искала да им благодаря за вниманието“, сподели още певицата.

Амора

Празникът й е бил изпъстрен както с позитивни емоции, така и с не дотам приятни. „Два дни преди юбилея оперираха любимото ми кученце. Тя е порода мини йоркширски териер и се казва Амора. Имаха съмнение за кръвоизлив в корема от пикочния мехур, което е животозастрашаващо. А след това се разбра истинският проблем – показателите на бъбреците бяха повишени и кученцето е отключило бъбречна недостатъчност. Точно на рождения ден трябваше да я взема от болницата и ми беше мъчно. А и имаше нужда от мен, тъй като два дни е била на чуждо място, направили са й доста вливания и е много стресирана. После й направиха още изследвания, за да се установи диагнозата, и се оказа, че до края на живота ще трябва да приема лекарства и да яде само строго определена храна. Затова чисто човешки на 9-и бях много объркана, сълзите ми течаха и исках да съм само с нея, да я гушна, никой да не ми звъни, да си преживея мъката. Много я обичам и тя ме научи да обичам! Аз нямам деца и съм прехвърлила майчинските си чувства към нея. Затова искам още някоя и друга година да изживея с нея. Бях впечатлена колко много хора знаят кога е рожденият ми ден и че имам юбилей, всички ми пожелаваха да съм здрава и щастлива, но аз вътрешно се молех на Господ – нека това да ми бъде подаръкът, кученцето да се възстанови“, изповядва още звездата.

Равносметка

Пред „Телеграф“ Елвира Георгиева си направи и равносметка за юбилея: „През целия си живот преминах през толкова много неща, които уж от една гледна точка съм ги приела като благополучие, но в същото време съм израснала чрез тях. Най-голямото израстване бе, като слязох от сцената, да намеря истинската себе си. Певицата Елвира е само един аспект от мен, а човек е изграден от много аспекти. Макар и късно, разбрах доста за себе си, но по-добре, отколкото никога. Мога да кажа, че на 60 съм по-силна и зряла, по-уверена, отколкото някога, когато съм била като по-млада и на сцената. Преминала съм през всички тия неща, които сама съм искала те да се случат - никой не ме е карал да се оженя пак, да напусна сцената. Било е вътрешно мое желание, а доколко е полезно и уместно времето си показва. Изгубила съм много, като не съм на сцената - любовта на публиката, но пък след това разбрах още много неща за себе си, които са изключително важни. Нямаше да ги разбера, ако не бях слязла. Това, с което сега се занимавам, също е свързано с поемането на отговорности. Това, което идва в живота, е да ни научи на нещо. Да бъда по-уверена и силна - това ми липсва. Не ме притеснява да го кажа. Сега, като няма мърдане, съм принудена да се уча, за да мога да устоя“.

Направи си лифтинг, не пие урина

На 60 г. Елвира Георгиева изглежда още по-добре. Една от причините е, че е постигнала вътрешна хармония, а другата е по-младият й съпруг. „Миналата година ми направи лифтинг. С повече килограми съм, обаче е още прилично и приемливо. Искам да сваля 3 кг. Цял живот съм тормозила тялото си с диети, но това вече не ми е толкова важно. По-толерантна съм станала, похапвам си и си позволявам сладички неща. Колкото повече остарявам, разбирам, че вътрешната красота е най-важна. Досега не съм я показвала, все нещо не съм си харесвала. А това не е оправдание“, казва още изпълнителката на „Няма пътища назад“, „Мечта за всички“ и „Борчо, борчо“. Покрай празника й дузина сайтове пуснаха новината, че е спряла уринотерапията. „Откъде са се сетили за това? Преди повече от 20 г. ставаше дума, че има такъв метод за подмладяване, но аз никога не съм го практикувала“, добави красавицата от долината на казанлъшките рози.

Има две косачки, строи нова клиника

С две косачки поддържа градината в двора на новата си къща Елвира Георгиева. „Имам и човек, и фирма, които се грижат за това. В двора имаме една барака, която е пълна с всякакви инструменти – аератор за трева, листосъбирач, машини за оформяне на храсти. На моменти се хващам, че не ми е толкова кеф да си купя нещо за себе си, а нещо за двора. Но в помещението всичко е подредено по конец“, призна домакинята. Самата тя много се е бунтувала срещу мъжа си, за да поеме грижата за къщата и градината. „Причината е, че никога не съм се занимавала с такива неща. Но Ники ми каза, че не може да се занимава и с клиниката, и с градината. Затова се замислих, че е прав и ще трябва да разпределим силите. Ето, сега строим нова клиника до старата, догодина ще е готова. Но не съм и предполагала колко ще е трудно и различно от това, с което преди съм се занимавала. Аз съм много интровертна, а изведнъж ми се наложи да стана екстровертна, за да комуникирам с хората. Без грам опит станах работодател, което ми е свръхтрудно, но в крайна сметка приех“, добавя звездата.