0

В последната седмица една от водещите новини във фолкгилдията е напускането на Емилия от музикална компания „Пайнер“. Блондинката още от началото на кариерата си е във фирмата, но по всичко личи, че е решила да поеме по нов път в живота си. За разлъката съобщи самата тя, като призна, че по този начин се надява да избегне всякакви спекулации по темата.

С музикална компания "Пайнер" и семейство Димитрови извървяхме дълъг път заедно и си бяхме взаимно полезни, но през последните години сама контролирам, планирам и сбъдвам проектите си. Занапред предпочитам да продължа пътя си сама и за да спра всякакви спекулации предвид моето решение, ви уверявам, че нашите взаимоотношения с фирма "Пайнер" остават все така добри. Благодаря за всичките години съвместна работа! Продължавам да работя усилено по предстоящите ми цели и нямам търпение да ги споделя с вас, както и истинската причина за отсъствието ми от всякакви публични изяви", написа в социалните мрежи певицата, която според запознати очаква бебе номер 3.

И ако Емилия се раздели с продуцентите си мирно и тихо, то безспорно колежките й Камелия и Андреа вдигнаха най- грандиозните скандали, тръгвайки си от „Пайнер“.

Камелия още преди да обяви официално, че си тръгва, няколко пъти изрази негодувание към продуцентите си, явявайки се по пантофи на годишните им награди. След това в много интервюта надълго коментираше темата за раздаването на призове, за славата и за любимките на инж. Митко Димитров. Голямата разправия обаче настана, когато преди година Камелия поздрави всички колеги, дръзнали да напуснат. „Спокойно мога да заявя, че след моето напускане преди 6 години и успехите ми извън фирмата нещата здраво се пропукаха. Това даде кураж на моите колеги, че отвън нещата могат да се случват. Моят успех показа, че може да съществуваш и без голяма фирма зад гърба си и че когато знаеш какво правиш и какво искаш, нещата винаги се получават. Няма нужда от похлупак. Вече не е модерно да си в голямата фирма! Това, че бях треньор цели четири години в „Гласът на България“, също показа, че не е нужно да си в голяма фирма, за да имаш успехи и в телевизията, и в музикални формати. Всичко си зависи от теб в крайна сметка. Виждаме едно тотално сриване и невъзможност за управление към днешните условия по този стар начин. Мисля, че сме свидетели на залеза на една империя“. След това изказване инж. Димитров не си замълча, а отвърна: „Камелия, ти си чудесен изпълнител и след твоето напускане, вече 6 години се справяш отлично, но преди това има едни 17 години, в които именно голямата фирма работи за твоя успех, голямата фирма те направи Камелия. Ние винаги ще бъдем доволни от всичко, което постигнахме. Новите имена не заслужават упреци, а поощрение. Младите винаги са по-агресивни, по-пробивни, каквито бяхте и вие тогава, преди години. И не е справедливо да се живее на принципа “След нас и потоп!”, защото ще се издавят и невинни певици. Вече 6 години си извън компанията, нямаш никакви причини да се произнасяш за ставащото в нея и с нея. Но явно компанията ти липсва, защото във всяко свое интервю не пропускаш да споменеш и “Пайнер”. Човек не бива да се страхува от бъдещето, а да намери начин да се впише в променящия се свят - и като творец, и като бизнесмен. Ново време. Нови технологии. Нови гласове. Има залез, но има и… зора."

Грозни разправии белязаха и раздялата им с Андреа.

Скандалът започна с годишния концерт на "Планета" в Пловдив, по времето на който Андреа влезе в спор с колегата си Галин. Малко по-късно певицата заяви в социалните мрежи, че "основните попфолк изпълнители трябва да проумеят, че не трябва да ги е страх да се откачат от някаква си фирма, която им определя нейните си правила и си гледа само нейните интереси".
"Един алчен човек, който ги манипулира и всячески драпа да държи монопола над всички заведения именно чрез тях, които той ограбва с 30, 40, 50, дори 60 процента от хонорарите от участия и 100 процента от авторските права и дигиталните продажби, а те, милите, дори не осъзнават и едвам намират пари за песни и клипове", написа Андреа.

Отговорът от „Пайнер“ не закъсня, като в него се посочва, че "бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си". "Андреа, Андреа... Защо ли вероятната реалност да си бъдеш отново само Теодора Андреева толкова те плаши? Сега вече разбра, че славата също има срок на годност“, пишат от компанията. „Да оплюваш и да лъжеш за хората, с които до вчера си делил трудности и радости, е белег на пълно отчаяние или на неудържима ярост. Не го прави повече. Грозно е. Екипът на "Пайнер" има предостатъчно работа с актуалните имена от каталога на фирмата. Ти обаче не се умори да се занимаваш с нас. Периодично плисваше измислиците си по нас. Защо винаги в устата ти бе името на фирма "Пайнер"? Защо? Нали приключихме? Твори, развивай се, живей... Човек би могъл да си направи извода, че по-отмъстителна от отхвърлената жена е само отхвърлената певица", написаха тогава от „Пайнер“. След още няколко грозни излияния на певицата най-накрая заровиха томахавките и дори си пуснаха обща снимка в нета.

Противно на очакванията,

когато устатата Кали си тръгна от фирмата, тя запази добрия тон и заяви, че вече не й се занимава с музика.

Музика не правя. Смятам, че последните години има много комерсиално отношение към музиката, което „осакатява“ душата ми. Моето усещане е съвсем различно от това, което съм направила дотук… Прави ми се музика, която да е духовно ориентирана, искам да има много българщина в нея, да е спокойна, да не е толкова динамична. За съжаление обаче, това не се продава“, сподели Кали и допълни: „Не искам да поставям музикалната компания, с която работя, в конфликт с мен. И аз не искам да влизам в конфликт с тях, защото 10 години криво-ляво сме работили добре, разбирали сме се, не сме имали никакви конфликти, помагали сме си един на друг.“

Добрия тон запази и Константин, който от няколко години е самопродуциращ се изпълнител. Дуетната му половинка и колежка Деси Слава опита първо сама, след като не успя се завърна в „Пайнер“, а след това напусна за втори път и отиде в музикалната компания на Оцко, където обаче кариерата й тръгна рязко надолу.

От „Пайнер“ си тръгнаха още Рени, Крум, Магда, Малина, Нелина и др.

 

И Софка забрави своя Крум, а Бони още го съди

Известният продуцент Крум Крумов, който Устата възпя, вече е далеч от фолксредите, но компанията му „Съни мюзик“ също бе разтърсена от скандали. След като Бони напусна „Пайнер“, тя отиде при Крум, не става ясно какво точно се е случило между тях, но певицата призна, че в момента все още тече дело срещу него. Според запознати Бони си търси пари от фирмата. Най- голямата звезда на компанията пък винаги бе Софи Маринова, но след сватбата й с гринго и тя забрави за Крум. Говореше се, че в основата на разлъката отново стоят пари, като този път били укрити участия от Маринова. Хора от жанра разкриха, че в момента Крум е неузнаваем и се е отдал на духовен начин на живот, като е сменил тотално и визията си. Именно той бе човекът, който откри навремето и Азис.