0

Д епутатът от 45-ото и 46-ото Народно събрание Мария Капон попълни преди дни колекцията си от картини от творбите на талантливата пловдивска художничка Неда Начева, видя репортер на telegraph.bg. 
Народната представителка от партията на Мая Манолова в предишните два парламента подкрепи съгражданката си по време на откриването на нейната изложба в града на тепетата на 3 декември. Изложението живопис „Four season” продължава в Гранд хотел Пловдив до 17 декември.

Неда Начева е популярна с това, че обича да изучава света и изкуството чрез пътуване. В много от нейните творби пък преобладава синия цвят може би заради обичта й към морските пейзажи. Малцина знаят, че едно от хобитата на художничката е гмуркането и не случайно на една от картините й е изобразена русалка в бурно море, която остава недокосната от напрежението на стихиите. 


„Така показвам красотата и спокойствието, които всеки от нас трябва да съхрани, въпреки ежедневните бури в живота ни“, каза по този повод Начева в интервю за modamagazine.bg.
Преди време Неда Начева участва и в специална изложба, подредена в парламента.