0

С ръбската фолклегенда Драган Коич – Кеба долетя за грандиозно звездно парти, което даде старт на празненствата по случай 30-годишнина на радио „Веселина“.

За да уважат празника на най-любимото радио на България, на сцената на клуб „Театро“ музикални поздрави отправиха едни от най-големите звезди както у нас, така и на Балканите. Популярните гласове на водещите от радио „Веселина“ - Светлана Кабаиванова, Вера Черкезова, Методи Вълчев, Мария Колева, Лили Спиридонова, Данаил Лесички и Милен Ангелов, благодариха на всички, които са част от екипа, както и на феновете и си пожелаха още няколко по 30 години да празнуват заедно рожден ден.

Кеба долетя за рождения ден на Веселина от белград.

 Кеба долетя за рождения ден на Веселина от белград.
Димитър Калиновски

История

“30 години заедно приятели пишем велика история, пишем я със сърцето си и обещаваме, че ще продължим да го правим“, заяви развълнувана от сцената водещата на следобедния блок Мария Колева. „Формулата на успеха е да правиш всичко с любов както в живота, така и в работата, така правим радио ние“, сподели емоционално Вера Черкезова, водещата на „Капучино“ и програмен координатор на медията. Честта да представя изпълнителите се падна на водещия Методи Вълчев, който го правеше с присъщото си чувство за хумор. Методи не пропусна да разкаже и по една лична и интересна история, свързана с всеки един от изпълнителите.

Старт на купона пръв даде най-младият изпълнител Симона Петрова - Мона, под одобрителните овации на публиката. Той бе подобаващо продължен от Владо Димов с една от хитовите си балади “Цялата любов“.

Поздрави

Сред специалните гости, които вдигнаха градуса на настроението, бяха Еми Стамболова, която зарадва гостите с две от вечните си песни и не пропусна да отбележи факта, че и двете са едни от най-пусканите балади на честотите на радио „Веселина“ повече от 25 години. Лия припомни хита „Дяволски чаровник“ и благодари на „Веселина“ за подкрепата през годините. Фамилия Стораро - Фики, Емрах и баща им Тони, също уважиха празника, а на сцената Фики зарадва гостите със свое изпълнение. Прекрасната Софи Маринова вдигна градуса на доброто настроение. Музикални поздрави прозвучаха и от Магда, Бони, Нелина, Аристос Константину, Марина Тошич и Ива Давидова. Специално от Белград да уважи празника на най-слушаното радио в България пристигна звездата на сръбската музика Драган Коич - Кеба. Изпълнителят на хитовете “Кукавица“ и “1000 пъти“ взриви гостите в клуба с някой от най-обичаните си песни. До края на вечерта за доброто настроение на гостите и феновете се грижеше Theatro Band.

Екипът на радио Веселина

 Екипът на радио Веселина
Димитър Калиновски

Изненада

Радио “Веселина” даде възможност на 15 от своите верни слушатели да се сдобият с безценните двойни покани за уникалното тържество парти и така и те станаха свидетели на грандиозното шоу на медията.

За своите гости радио „Веселина“ имаше подготвена специална изненада. Късметлии спечелиха от томболата бутилка луксозно шампанско, уикенд в Старосел и истински диамант.

Звездите на България се забавляваха заедно.

 Звездите на България се забавляваха заедно.
Димитър Калиновски

“От 1992 година насам радио “Веселина” има само една философия - да радва хората и да прави живота им цветен и пълен с емоции. Без своите фенове и тяхната безрезервна обич “Веселина” нямаше да бъде 30 години на върха. Затова благодарим от сърце и се прекланяме пред тяхната отдаденост”, каза обичаната от всички Вера Черкезова в края на вечерта. Тя не пропусна да подчертае ролята на сплотения екип на “Веселина” за неувяхващата слава на радиото през годините.

Любимци

“Без любимците на слушателите Светлана, Мария, Дани, Методи, Милен и Лили, както и музикалния редактор Калоян Бакалов, които влагат цялото си сърце и професионализъм в работата си, тези успехи нямаше да са възможни”, добави тя.

На фона на положителни емоции и много настроение екипът на медията продължава празненствата по случай 30 години радио “Веселина” с много активности и изненади през цялата година, за да може все така да радва своите слушатели и фенове. Екипът обеща: “Продължаваме с любов и настроение!”.

Един от гостите спечели диамант.

 Един от гостите спечели диамант.
Димитър Калиновски

Най-добрият микс от песни

Надали има някой в България, който не е слушал радио “Веселина”.

Първото излъчване на медията е на 15 декември 1992 г. в Пловдив, като местна радиостанция. Негова създателка е Веселина Каналева. В годините на основаването й фолкът като жанр става все по-популярен, а радио "Веселина" е едно от първите, които залага и пуска „музиката на народа“. Това го превръща в най-слушаната и предпочитана радиостанция сред хората и я поставя на челно място сред другите. "Веселина" е една от първите радиостанции, които бележат началото на частното радиоразпръскване в страната. Превръща се в единствената национална мрежа от радиостанции, всяка от които 24 часа в денонощието излъчва самостоятелна програма, подчинена на общ формат, но пречупена през местната специфика на съответното населено място. В началото на 2007 г. медията започва излъчване на единна програма от София, включваща поп хитове заедно с попфолк и балканска музика. Девизът на радиото е "Най-добрият микс от песни".