0

 Вече са ясни имената на представителите на журито на най-големия межународен фестивал за късометражно кино в България In The Palace, който ще се проведе от 31 май до 7 юни в Двореца на културата в Перник. Т

Тази година членовете на журито са 13 и ще определят победителите в категориите за най-добър игрален, анимационен, документален и експериментален филм в професионална и студентска конкурсна програма, както и питчинг сесия.

В състава попада Емил Спахийски - журналист, сценарист и режисьор с огромен опит в печатните медии, телевизията и киното. Носител е на наградата за режисьорски дебют на фестивала за документално кино „Златен ритон“ за филма „Икар от Кочериново“. Носител е на приза за сценарий на Българската филмова академия за „Съдилището“. Той е и директор съдържание и бизнес развитие на вестниците “Телеграф” и “Мач Телеграф” и Telegraph online.

Зоран Галич пък е продуцирал пълнометражни и късометражни игрални филми, документалки и една анимация. През 2015 г. получава националната награда за своя принос към филмовата индустрия на Босна и Херцеговина. Член е на Европейската филмова академия и член на борда на директорите на Асоциацията на филмовите дейци в Босна и Херцеговина.

В журито влиза и Огньен Петкович, който печели 21 международни и национални награди за късометражните си филми. В момента работи по игрално-документален филм “Звуците на тишината” и по първия си пълнометражен игрален филм „Катар“.

Останалите членове са Пол Негоеску, Петра Цьопнек, Розалия Лас, Светослав Стоянов, Скай Фицджералд, Слободан Д. Пешич, Стефан Милович, Файзал Куреши, Франческа Варджиу и Юсуф Сайги.

ЗВЕЗДНО ПРИСЪСТВИЕ: Юлиан Вергов и Алек Алексиев атакуват фестивала In the Palace