0

Д екорът и костюмите на Народния театър за спектакъла „Калигула“ са били блокирани в най-големия град в Китай – Шанхай, за гастрола на първата ни трупа в Япония. Това разкри актрисата Биляна Петринска, която е една от звездите в постановката на Диана Добрева, единствената българка, поканена на театралния фестивал в Шидзуока.

СПЪНКИ

Това е и ролята, с която Петринска се завърна на сцената след раждането на сина си Адриан и в нея показва не само артистичните си заложби, но и музикалния си талант на певица. Актрисата с едно от най-големите деколтета не разкрива подробности как са останали без дрехи в най-важния момент, но споделя и за другите проблеми: „Въпреки всички препятствия, технологични спънки (като приложението My SoS), карантини, блокиран декор в Шанхай, без костюми, със загубата на гласа ми три дена преди спектакъла... Пазене на мълчание и лична изолация за 3 дена... пеене на плейбек на генерална репетиция... за да съм във форма на премиерата. Когато човешкият дух, сила и вяра е над всичко материално, попадаш там, където и когато трябва“. За броени дни японците са направили нов декор и костюми. „Благодаря на страхотния екип на фестивала, който ни обслужваше за всичко до последно с уважение и разбиране. На всичките ми колеги зад и на сцената! На страхотната публика, която ни извика на 5 дълги биса!!! Благодарна! Сърцето ми пее“, допълни Биляна.

ЗАМЪК

Тя също не пропуска като колегите си да сподели с почитателите си в социалните мрежи любопитки от преживяванията си в Япония извън сцената. „Прекрасен зоопарк. Специални навеси за почивка и дъжд, страхотни опознавателни занимания за най-малките и забавна пързалка от върха на замък. Разбира се, че се вдетиних веднага. Жестоко“, написа Петринска.

Владо Пенев пък разкри, че писателката Юлияна Антонова-Мурата му е станала личен шофьор при разходката в един от най-оживените и цветни райони на столицата Токио – Шибуя. Омъжената за японец бивша преподавателка в Медицинския университет е натоварила отец Никодим от хитовия сериал на NOVA “Лъжите в нас“, режисьора на „Калигула“ Диана Добрева и актрисата Жорета Николова в лъскавата си червена кола. Най-интересните забележителности актьорът е запечатал на телефона си и споделил в социалните мрежи.