0

С амо за една година със закачливи танци, клипчета и творчески хакове, най-влиятелните лица на TikTok натрупаха невероятните 46 милиона щатски долара. Forbes разкри топ 5 най-високоплатените Тиктокъри за 2021 г. – най-младият само на 17 години.

Листата не включва знаменитости от А-списъка, а вместо това взема предвид само най-печелившите, чиято слава първо произхожда от TikTok.

Жените доминират в списъка, като много от личностите в социалните мрежи си направиха име, като публикуваха в популярната платформа, привличайки последователи по пътя.

А повече последователи означава повече спонсорства, които превръщат ерата на създаване на съдържание в доходоносен и много по-вълнуващ свят, пише The CEO Magazine

На първо място е Чарли Д'Амелио. Тя има 133,2 милиона последователи и е спечелила $17,5 милиона, а е само на 17 години. 

Преди Чарли да се прочуе като инфлуенсър в социалните мрежи, тя е била състезателна танцьорка.

@charlidamelio

meet dog my turtle

♬ slay a lot of people used this sound - m 💌

На второ място е сестрата на Чарли Дикси Д’Амелио. Тя е на 20 години, има 56,7 милиона последователи и има 10 милиона долара в сметката. 

Като по-голямата сестра на най-високо печелещия в TikTok, не е чудно, че Дикси е класирана от Forbes като вторият най-печеливш. Не само, че е популярна в социалните мрежи, певицата пусна две песни през 2021 г., едната с участието на Руби Роуз, която се изкачи до номер 25 в американската поп класация на Billboard.

@dixiedamelio headliner looks only🖤 @socialtourist vol 6 is out now! #wethetourists #socialtouristcofounder ♬ original sound - dixie

На трето място се нарежда Адисън Рей, която е на 21 години. Нея я следват 86,1 милиона човека и е спечелила 8$,5 милиона. 

С присъединяването си към TikTok през 2019 г. Адисън бързо стана известна, като започна да публикува видеоклипове, на които танцува с майка си. През 2020 г. беше най-високоплатеният TikToker, но тя падна на трета позиция през 2021 г. Не само, че Адисън участва във филма на Netflix „Той е всичко това“, който за кратко се класира на първо място в 78 държави, тя също така стартира своя собствена едноименна ароматна линия.

@addisonre

 

♬ som original - laura <3

Четвъртата позиция е за Бела Порч. Тя има 87,3 милиона последователи, което и е спечелило сумата от 5 милиона долара, като е само на 24 години. 

За нея видеото на нейните синхронизирани на устните „M to the B“ през август 2020 г. беше началото на пътя към това да стане милионер в социалните мрежи. Оставяйки своя отпечатък във вселената на TikTok, синхронизирането на устните се превърна в най-гледаното видео в платформата за 2020 г. Оттогава тя направи реклами с Google, Prada и Tinder. Това е рязък контраст с кариерата, която започва след като завършва училище, където служи в ВМС на САЩ като механик на хеликоптери.

@bellapoarch To the 🐝 🐝 🐝 #fyp ♬ M to the B - Millie B

Пети в класацията е Джош Ричардс. Той има 25,6 милиона последователи, които са му донесли $5 милиона. 

Той може да е петата най-високо платена звезда на TikTok за 2021 г. и единственият мъж, но 19-я Ричардс се е насочил към нещо много по-голямо. Решен е да стане първият инфлуенсър милиардер в света, според CNN.

@joshrichards

Fast 9 premiere

♬ original sound - Tik Toker