0

А ктьорът Джони Деп спечели приковалото вниманието на милиони по света съдебно дело срещу бившата си съпруга Амбър Хърд.

Хърд е осъдена за клевета, а съдебните заседатели постановиха, че  трябва да плати на Деп общо 15 милиона долара.

Актрисата все пак също ще получи нещо от делото. Заседателите решиха, че бившият й съпруг също е изричал клевети по неин адрес и по тази причина тя ще получи 2 милиона долара обезщетение.

След обявяването на присъдата Хърд излезе с изявление, като не скри разочарованието си. Ето какво написа тя: „Разочарованието, което изпитвам днес, е неописуемо. Сърцето ми е разбито, че планината от доказателства не беше достатъчна, за да се противопоставя на непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочарован от това какво означава тази присъда за други жени. Това е провал. Той връща часовника назад към времето, когато една жена, която говори, може да бъде публично засрамена и унижена. Това отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да се приема сериозно. Вярвам, че адвокатите на Джони успяха да накарат журито да пренебрегне ключовия въпрос за свободата на словото и да игнорира доказателства, които бяха толкова убедителни, че спечелихме в Обединеното кралство. Съжалявам, че загубих това дело, но още по-тъжна съм, че изглежда загубих правото, което мислех, че имам като американка, да говоря свободно и открито”.

Джони Деп не присъства на обявяването на присъдата, но след това написа в социалните мрежи че "преди шест години моят живот, животът на децата ми, животът на най-близките ми хора, както и животът на хората, които много, много години ме подкрепяха и вярваха в мен, бяха завинаги променени. Само за един миг".