0

Н ационалният исторически музей отваря врати за концерт на електронното дуо Thievery Corporation, което се завръща у нас на 28 юни. Четири години след последното си гостуване у нас американците са готови да се изявят насред исторически артефакти от различни епохи. Те ще са естествен декор в топлината на юнската вечер, предразполагаща присъстващите да се потопят в атмосферичния им звук - мост към далечни светове, култури и епохи. Сцената за събитието ще бъде изградена на открито пред Националния исторически музей с панорамна гледка към издигащата се насреща Витоша планина.

Турне 

Завладяващото шоу на Thievery Corporation е част от световното им турне The Outernational Tour V.2. Вашингтонското електронно дуо, зад което стоят имената на Ерик Хилтън и Роб Гарза, за пореден път ще сгрее душите на хилядите си български фенове с хипнотична смес от реге, лаундж, дъб, боса нова, афро бийт, трип хоп, есид джаз, гарнирани с индийски, бразилски и арабски мотиви. Аудиовизуалните ефекти и участието на изпълнители от различни етноси са съпътстващ, но ключов елемент от магията на сценичното им присъствие. Повече от 25 години Thievery Corporation градят своя емблематичен звук, превърнал се в култ за милиони меломани по света, неподвластен на жанровите определения. С 10 студийни албума, още толкова компилации и над 30 сингъла, те отдавна са се превърнали в явление на съвременната музикална сцена, оказващо влияние на редица изпълнители и продуценти и оглавяващо афишите на най-големите фестивали. Билетите „Ранно пиле“ са на цена от 60 лв., а след изчерпването им цената ще бъде 70 лв. В продажба е и ВИП пакет за концерта на цена от 120 лв., който дава право на приоритетен достъп, специален бадж за концерта, достъп до ВИП зоната, която ще е с директна видимост към сцената, и отделен бар.

Откриват и изложба

Опитваме храна за космонавти през уикенда

С изложба, космически ателиета и дегустация на космическа храна на 9 и 10 април (събота и неделя) НИМ ще посреща своите посетители. Събитието се организира по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката и е с вход свободен.

Събитието е с вход свободен.

 Събитието е с вход свободен.
ЕРА/БГНЕС

Атрактивна инсталация ще очаква всички деца, които искат да се запознаят отблизо с планетите и да се превърнат в истински космонавти, облечени в подходящ костюм за пътешествие из слънчевата система. От Института по криобиология и хранителни технологии ще разкажат как се прави космическата храна и как трудът на нашите изследователи отваря възможности за полети до Марс. А тридесет от най-големите почитатели на космическите приключения ще могат да опитат лиофилизирана храна. Нашите галактически навигатори ще очакват всички деца, които мечтаят да се докоснат до звездите и ще им помогнат да направят сами съзвездие и да създадат свой собствен Музей на Космоса. В рамките на космическото приключение гостите на музея ще имат възможността да разгледат фотоизложбата „България и Космосът“, която представя българския принос в проучването на Вселената. Ще се запознаят с моменти от работата на двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров и с любопитните разработки на българските учени, които улесняват живота в Космоса.