0

Б ританската кралица Елизабет II направи изненадващо посещение на метростанция в Централен Лондон, за да види нова линия на метрото, носеща нейно име, съобщи БТА.

96-годишната кралица, която ограничи публичните си прояви, се появи на метростанция "Падингтън", за да види новата линия "Елизабет", която ще започне да превозва пътници на 24 май.

Бъкингамският дворец окачестви събитието като "щастливо" и добави, че организаторите са били информирани за възможното посещение на кралицата.

Елизабет Втора, носеща тоалет в жълт цвят, беше придружавана от най-малкия си син принц Едуард на официалното посещение. Тя се усмихваше, докато обикаляше станцията с бастун в ръка.

В петък кралицата се появи пред обществеността за пръв път от седмици, като посети изложба на коне край замъка "Уиндзор". Появите на кралицата пред обществеността се следят внимателно, докато страната се подготвя да отбележи 70-ата годишнина от началото на управлението ѝ.

Представители на Бъкингамския дворец заявиха, че през последните месеци кралицата се сблъсква с епизодични проблеми със способността си да се движи.

gettyimages

gettyimages

gettyimages

gettyimages