0

П остановката "Криворазбраната цивилизация" на Сатирата тръгва на мини турне из страната.

Спектакълът ще гостува във Враца на 4 юли, Плевен - на 5 юли, Шумен - на 10 юли, и Русе - на 11 юли, съобщиха от театъра.

През септември представлението продължава своето турне в Стара Загора (19), Хасково (20) и Благоевград (28).

"Във време, когато България се опитва да се отърси от оковите и предразсъдъците си и надига глава, за да погледне навън, към Европа, попивайки наивно ново-лъскавите маниери, мода и обноски, народът ни е заслепен от външния блясък и помпозност. Всичко, което идва от "светливата Европа“, се издига в култ. Това е благодатна почва да се развихрят шарлатани и мошеници, пристигнали от "цивилизования свят“, да заблудят и измамят вечно доверчивото наше население и да отнемат най-ценното му - честта, достойнството, децата и парите му. Не ви ли звучи познато? Написана от Добри Войников преди 150 години, "Криворазбраната цивилизация“ е толкова актуална, че бих я перифразирал днес като "Криворазбраната демокрация", казва постановчика Николай Урумов.

Актьорският състав включва Албена Михова, Кирил Ефремов и Ивайло Калоянчев. Участват също Константин Икономов, Стефания Кочева, Александър Григоров, Екатерина Георгиева, Пламен Великов, Мартин Гяуров, Симеон Гълъбов, Васил Грънчаров, Росица Александрова, Данаил Николов, Деляна Хаджиянкова.