Т ази година Коледа ще е класическа, защото на пазара е новият албум-саундтрак Last Christmas. Той носи името на една от най-емблематичните песни на Wham! и Джордж Майкъл, но и на чисто новата лента вдъхновена от този празничен хит.

Тази година Коледа ще е класическа, защото на пазара е новият албум-саундтрак Last Christmas. Той носи името на една от най-емблематичните песни на Wham! и Джордж Майкъл, но и на чисто новата лента вдъхновена от този празничен хит.

Тавата съдържа дванадесет от любимите песни от соло кариерата на Майкъл, както и три невероятни парчета на британското дуо, сред които хитовете Last Christmas и Everything She Wants. Всички песни са написани, аранжирани и продуцирани от Джордж Майкъл, с изключение на ко-продуцираната от Джеймс Джакмън This Is How (We Want You To Get High). Албумът едновременно ще зарадва всички фенове, израснали с музиката на виртуоза, и ще я представи на една нова генерация.

Филмът „Последната Коледа“ пък се ражда когато прочутият британски продуцент Дейвид Ливингстоун споделя със сценариста Ема Томпсън любовта си към хита на Wham! – Last Christmas. Този разговор отвежда Томпсън до дома на Джордж Майкъл в Лондон през 2013 г., който дава благословията си за създаването на филм, вдъхновен от песента.

Част от траковете в албума включват хитовете Faith, Fastlove, Freedom '90 и Too Funky, както и някои изненади – Heal The Pain, Waiting for that Day и акустичната версия на Praying For Time от MTV Unplugged, която самият Джордж е обожавал.

Албумът е на българският пазар от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.