0

И звестният пиар и благотворител лорд Евгени Минчев ще присъства на едно от най-чаканите празненства за Платинения юбилей на кралицата на Великобритания. 

В качеството си на посланик на Британското парламентарно общество за култура, мода и спорт той ще е единственият българин за втория ден от празненствата.

В компанията на видни представители на британския парламент House of Lords нашенецът ще представи страната ни в частен замък на член от кралското семейство, чието име не се споменава понастоящем. 

Мартеница

На 2 юни по интересно съвпадение Нейно Величество празнува официално рождения си ден, макар да е родена през април. Както лорд Минчев се шегува, затова нито Елизабет Втора идва на неговите рождени дни, нито той може да отиде.

Евгени стана член на висшето аристократично британско общество с благотворителността си, както и със своя Британско-български бизнес бал в Лондон.

В началото той получи поздравително писмо от името на Нейно Величество кралицата, а после самият адмирал лорд Уест - доскорошен главнокомандващ на военноморските сили на Великобритания, го удостои с присъствие и стана почетен гост на бала.

Минчев впечатли британците още преди около 15 години, когато се установи по-трайно на Острова, със своя Мартеница бал. Там той накара всички британци да научат историята на най-българската традиция и лично закичи гостите си. 

Яж

С навлизането си в своята 60-а годишнина Евгени довърши писането на най-новата си книга, наречена „Яж!“. Там той споделя своя опит с храненето, който вече е съвсем достоверен, след като той свали близо 15 килограма и успя да ги задържи в последните две години и половина.

Всички намират, че той изглежда наистина далеч по-млад от своите почти навършени 59 години и го разпитват как е устоял.

Авторът на книгата за хранителни заблуди твърди в нея, че просто думата диета не бива да съществува. Защото тя означава нещо временно и нестабилно. Затова той препоръчва правилното хранене да се превърне в начин и норма на живот. 

Концерт

Междувременно излизат три нови клипа с негови авторски песни, едната от които „България“. За снимките на песните „Най-красивият мъж“ и „Самотен“ в България пристига неговият приятел Карл, в чиято чест беше и сезонният му прием в лондонския частен клуб ROSL преди седмица. Евгени не спира да твори нови песни в сътрудничество с Артур Надосян, като се очаква през ноември да направи първия си самостоятелен концерт в зала. 

Син диван от томбола

Рожденият си ден Евгени ще празнува в „Ялта“, където се е провело и първото му парти през 1990 г. и както сам си припомня, печалбата му е била един син диван, паднал му се от томболата. Днес рожденикът е най-популярният организатор на събития и виден пиар, с реноме и възможности. За своята интернационална благотворителност е ръкоположен в различни ордени и е приет в компанията на видни политици не само в Лондон.

Британците могат само да му завиждат за неговите вечери с Борис Джонсън, с Лиъм Фокс по времето му като министър на отбраната, с лорд Астор - най-влиятелния член на британския парламент, внучката на кралицата принцеса Беатрис, лордовете Антъни оф Блецо и Нортбрук са само част от каймака на обществото, с които общува.

Председателката на Британското парламентарно общество за мода, изкуство и спорт Ребека Риофрио лично пристигна в София, за да го анонсира като посланик на същото.