81-годишната прима на песента Лили Иванова чете любовни съвети и размисли, пише в. „Телеграф“.

81-годишната прима на песента Лили Иванова чете любовни съвети и размисли, пише в. „Телеграф“.

Звездата си пусна снимка, на която показва подарени й книги, с които смята да осмисля дните си. Една от тях е „Изкуството да обичаш” на Ерих Фром.

Класика

Книгата на Фром се приема за класика, която надниква в тайните на човешката душа. Прочутият психолог разглежда различните видове обич - еротична, братска, майчина, обичта към Бога, към себе си и др. На достъпен език той размишлява защо изкуството на обичането е процес, а не въпрос на късмет. И дава съвети какво трябва да направим на практика, за да обичаме и да бъдем обичани истински.

Друга книга, която Лили е приготвила за четене, е „Аз съм българка“ на Петя Александрова. В нея има 40 разказа за смели, умни и достойни българки от историята.

Спомен

Лили си пусна и друга снимка от едно време. Този път тя не е черно-бяла, а цветна. Но примата няма точен спомен от коя година е фотосът. Предполага, че е от 1972-ра. За феновете това е най-силният период на певицата, когато на практика пеенето й няма никаква конкуренция не само у нас, но и в останалия свят. През 1972 г. излиза и двойният й албум „Обичам те“, кръстен на едноименната песен на Тончо Русев и Дамян Дамянов. Той е побрал 24 песни коя от коя по-силни. Тук е легендарната „Ръцете ти“ по музика на Морис Аладжем и текст на Димитър Ценов, както и вечната „Ти сън ли си“ на Тончо Русев и Павел Матев. Песните от този албум като че ли най-точно подхождат на днешното четиво на Лили.