0

Л или Иванова се връща в родния си Кубрат – именно оттам примата ще стартира тазгодишното си турне на 14 април, обяви самата тя.

Концертът й ще бъде в читалището „Кирил и Методий“ и се очаква да бъде сензацията на годината в градчето, тъй като тя не е изнасяла рецитал пред земляците си от много години. Причината да не посещава родния си град е, че вече нищо не я свързва с него.

Къщата, в която е родена, е съборена още в средата на 80-те и на нейно място трябваше да се построи местният мол, но собственикът на парцела така и не започна строителство. Проверка на „Телеграф“ през 2019 г. показа, че имотът се е превърнал в ливада, а през 2002 г. изпълнителката на „Панаири“ е прехвърлила апартамента, с който родителите й са били обезщетени през 80-те, на племенницата си Мария – голямата дъщеря на сестра й Магда.

Истински рекорд ще постави турнето на Лили Иванова през 2022 г. Към момента тя обяви 27 концерта, а списъкът най-вероятно ще бъде увеличен.

„Уважаема публика от Стара Загора, благодарим за стотиците запитвания за концерт и във Вашия град! Нашият екип с нетърпение очаква срещата си с Вас! Надяваме се скоро Община Стара Загора и кмета г-н Живко Тодоров да успеят да зарадват всички с новината за готовия, обновен Летен театър в града! Имаме покана през 2022 г. да проведем концерт на Лили Иванова, с който Летният театър да бъде официално открит след реконструкцията, за което благодарим“, заявиха вчера от екипа на примата.

Турнето й ще премине както през познати концертни зали и градове, така и през градове, в които ще изнесе концерти за първи път от десетилетия насам. Кулминацията на турнето е концертът в зала „Арена Армеец“ – София, на 4 декември 2022 г. Точно 10 години след първия концерт на Лили Иванова в залата тя се завръща отново в нея. Именно тя бе и първият български изпълнител със самостоятелен концерт в най-голямата ни зала. На сцената в концертното турне ще бъдат музикантите от бенда й – Ангел Дюлгеров – китари и цигулка, Огнян Енев – пиано, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов–Еко – контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни и перкусии, и LaTiDa – беквокали. Билетите вече са пуснати в продажба.

Ден преди да обяви най-голямата си новина, певицата сподели няколко свои снимки от Кремиковския манастир. В църквата „Св. Великомъченик Георги Победоносец“ тя се е помолила за здраве и да бъде успешно турнето й.