0

С ветовноизвестната турска транссексуална изпълнителка Бюлент Ерсой се е сдобила приживе с луксозно гробно място, оборудвано с асансьор, съобщи нейният мениджър Февзи Сиверек, цитиран от частната телевизия НТВ.

Гробът ще струва на певицата 1,5 милиона турски лири или около 82 хиляди евро, като цената включва асансьор с код за достъп.
Сиверек, който е и близък приятел на изпълнителката, разказа, че на погребението на бащата на Ерсой миналата година тя споделила с околните, че изкопът ѝ се струва тесен. "Не е ли тясно? А какво ще стане с мен? Аз не мога да се побера в стандарта", отбелязала 70-годишната певица, известна с вкуса си към луксозните вещи и разточителния живот.

Мениджърът поясни, че асансьорът е необходим, тъй като гробът ще бъде дълбок, така че феновете да не могат да го достигат, съобщи БТА.
"Турската дива" си спечели световна слава през 1981 г., след като претърпя шест операции за смяна на пола в Лондон, превърнали я от мъж в жена. Транссексуалността на изпълнителката, нейното усещане за мода, талантът и успешният й пиар я превърнаха в икона в Турция.

През 2015 година Бюлент Ерсой задочно отряза българския си колега Азис за дует. По време на концерт в Бурса кралят на БГ фолка заявил, че голямата му мечта е да изпее дуетна песен с мега звездата на комшиите. „Да ме прощава, но не го познавам. Може и да е мой пропуск. Досега съм пяла заедно само с Таркан. За друг дует не съм мислила", заявила по-късно транссексуалната изпълнителка пред журналисти, съобщи тогава rodopi24.blogspot.com