0

Л ошите момчета в хитовата сага на NOVA “Братя” се изявяват добре както на снимачната площадка, така и на музикалната сцена. Новият подземен бос Сандо Акарди – изигран от Алекс Иванов, пее на 4 езика, като фаворит в репертоара се оказва гръцкият. Предшественикът му и бивш оглавяващ престъпната банда Влади Михайлов, познат за зрителите като Денис Топал, е сред любимците на Софийската опера и балет, която наскоро е приветствала най-малкия екранен гангстер – Симката.

Преди дни Алекс Иванов, сочен за новия секссимвол на българското кино, разкри, че освен актьорството едно от увлеченията му е музиката. „Тя винаги е била част от живота ми като елемент на вдъхновение. Нямам музикална хигиена, мога да се забавлявам на всякакъв вид. Никога не съм правил стъпки в това да ходя на уроци, но желанието е винаги по-силно. От 2 години се уча да пея и това е без никакви претенции да правя песни или музика, смятам, че за един актьор е важно, мисля и с някой инструмент да се захвана. Пея най-вече като съм сам или на маса с приятели, когато те поискат да им изпея някоя гръцка песен (смее се). Иначе имам други скрити таланти, някои приятели ми казват "мултифункционалния", не че се хваля, но това дължа на майка ми и баща ми, които ми отвориха очите за много неща още от малък. Уча много бързо езици, говоря 4, като четвъртия съм го позабравил, защото няма с кого да говоря, сега почнах 5-и, в който се влюбих наскоро“, коментира мачото пред „Телеграф“. Освен певчески талант,. тв звездата Сандо Акарди се справя страхотно с китара в ръцете.

Непрофесионално, но с желание свири и друг мафиот – Симката. Неговите екранни родители са звездите Искра Донова и Стойо Мирков. Ролята му е контрастна – от добро и смирено дете, интересуващо се от физика и астрология, той се превръща в главния хакер на мафията. Извън сериала обаче Мартин Петков, както е истинското му име, свири, пее и се наслаждава на различните видове изкуство. „Свиря непрофесионално на пиано, купих си и започнах да се уча сам по слух. Никога не съм имал учител. Наскоро започнах да чета ноти и осъзнах колко повече неща се улесняват и разгръщат. В четвърти курс един режисьор ми подари и неговото пиано, сега имам две, така че не се оплаквам... В края на пролетта през 2021 г. започнах да посещавам частни уроци по пеене. Голяма страст и много любопитно ми е. Учителят ми е диригент в операта – Светослав Лазаров, след като ме чу, предложи да се включа в ансамбъл – в спектакъла „Мамма Миа“ и аз приех. Преди това влязох на мястото на напуснало момче в роля на „Клетниците“. Участвам и на двете места. За мен това е страшно як опит“, споделя Мартин отново пред „Телеграф“. Казва, че няма любима песен и това е така, защото един ден ще я напише сам.

В Операта се сблъсква със звездата в сериала Владимир Михайлов. Първият топмафиот в продукцията остава любимец за мнозина както заради блестящото си превъплъщение, така и заради интересите извън киното. Последният му музикален успех е записът на албума на Rewind, албумът „Бели петна“ на група „Сленг“ вече излезе. „С Rewind в момента записваме страхотни парчета на английски, на български, френски“, бе издал по-рано Михайлов. Неговият скрит талант се оказва рисуването. „Като дете много обичах да рисувам, даже тези дни се замислях защо не рисувам вече. Правех го и в анимационното студио в „Бояна“ и в едно друго анимационно студио, т.е. работех това известно време. Мислех да кандидатствам в Художествената академия, но не го направих. Скоро ще излезе нещо от мен на бял лист“, разказа по-рано Топал. Снощи бе излъчен и последният епизод от трети сезон на сагата с водещи актьорите музиканти Влади Михайлов и Алекс Иванов. Ден след финала зрителите са категорични в желанието си за продължение, какво обаче предстои остава загадка.

Украинката пише поезия

Украинката в сериала, чиято звезда изгря в третия сезон – Лора Христова, пише поезия. Малцина знаят, че екранната Юлия е искала да се прехранва като поетеса. „Разказването на истории е вид изповед, това е моят начин да се сприятелявам с болката, да прощавам, да обичам и да размишлявам над минали и предстоящи дни. Измислям истории дори и насън. Сънищата ми са завършени разкази, ако не и романи. Може би някой ден ще им дам свобода, ще ги облека в плът и обвия в хартия“, коментира тя пред „Телеграф“.